Torsdag

Idag kom min efterlängtade balklänning, och vet ni vad? Jag blev väldigt besviken. Färgen var inte alls som jag trott, det var helt fel. Dock tyckte mor min att jag var jättefin i den, så jag ska ta hennes råd och sova på saken. Men troligen skickas den tillbaka och jag får åka till någon affär i Gävle eller någon annanstans och köpa en ny. För beställa på internet vågar jag inte göra igen...

Jag är i alla fall i Bergvik nu och har ätit god mat med familjen. Brorsan kommer snart hem från träningen och då ska vi ta fram lite godis. :) Tidigt imorgonbitti åker mor och far mot Arlanda och vidare till USA, hoppas de får det toppenbra. :)

Hoppas ni haft en bra dag fina ni. :)




-

Robin är nere på trädgårdsbaren, kan ni gissa vad det är han gör där?!
Både Robin och jag var så hungriga och griniga så jag ringde mamma och frågade efter förslag på vad vi kunde äta då jag var helt idélös. När hon hörde vad hungriga och griniga vi var och ingenting dög sa hon: "Men då tycker jag ni ska gå ner på trädgårdbaren och köpa pizza, det är väl lika bra det". Så fick det bli. Pizza till middag.

Till det knäpper vi på en film, The next three days
Nu kom Robin precis innanför dörren med pizza till mig och kebab till honom. 


Beställda!



Onsdag 30 mars

Godmorgon alla fina.


Jag klev upp lite tidigare än vad jag behövt idag märkte jag. Jag blev klar 35 min innan jag skulle gå så då passade jag på att sätta mig här vid datorn en stund, för att fördriva tiden.

Det är redan onsdag, can't believe it.
Imorgon flyttar jag hem till Bergvik för att vara djur- och barnvakt åt mina syskon (på snart 14 och 17 år, hehe) i drygt en vecka. 

Nu måste jag fixa det sista innan jag ska knalla ner till skolan. 

Syster & bror 


Jag vill ha sommar ♥

Solbränna, sommarstugan, sola, bada, grilla, varma utekvällar, snygga sommarkläder, cocosolja, jordgubbar, fiskmåsarna som skriker ute i skärgården, nyklippt gräs, mjukglass, doften från grillen, varm sand mellan tårna, öppna klackskor, solglasögon, gå barfota, bada med hästarna, åka båt.
Åååååååh, jag vill ha sommar nu nu nu.


student och skolavslutning börjar närma sig...





John Zack - Lace dress one shoulder
Nelly.com 379 kr


Rare Fashion
- Mesh bandeau dress
Nelly.com 549 kr



Vila - Friday Dress
Nelly.com 399 kr


Three Little Words - Trim Ruch Bustier Dress
Nelly.com 399 kr


Sisters Point - Nobody dress
Nelly.com 379 kr


Dry Lake
- Perrine Dress
Nelly.com 499 kr



Rare Fashion
- Lace Bandeau Dress
Nelly.com 599 kr

Öppen för förslag!

Har ni någon fråga till mig eller förslag på vad jag kan skriva om,
tveka inte att skriva det till mig! :)



Inte nå avundsjuk...

Jag är inte alls avundsjuk på mamma och pappa som åker till New York på fredag...

Utan jag ser fram emot att bo i Bergvik i en vecka. Att kliva upp extra tidigt varje morgon (i en vecka) för att släppa ut hästarna samt mocka och dona, laga mat åt mina två syskon varje dag, städa ett stort hus i princip varje dag eftersom vi har ett helt zoo där hemma, skjutsa mina syskon till kompisar och aktiviteter, ja ni hör ju. :) Kan knappt bärga mig!

Nejdå, det ska bli roligt också. Att få umgås med mina syskon, umgås med djuren, ha en diskmaskin och slippa diska för hand, ha en bil i en vecka, sova i mamma och pappas jättesköna säng m m.
Robin kommer och bor i Bergvik i alla fall över helgen, förhoppningsvis de andra dagarna också. :)



Inte nå avundsjuk...



IDAG ÄR DET INGEN VANLIG DAG...

...för det är min Ivves födelsedag idag!
Min lilla gubbe blir hela 22 år! 


Jag är kär i dessa skor, och har varit det ett bra tag nu.
Men jag har inte kunnat bestämma mig om jag vill ha svarta eller beiga.
Men nu tror jag att jag bestämt mig! Dock är min storlek slut så jag får vänta tills dom får in fler. Hoppas det inte dröjer allt för länge bara. :)
Jag älskar den höga, breda, träliknande klacken!

Det är i alla fall märket Zhob och finns att köpa på Nelly.com för 399 kr.
De finns även i färgen vit och i guld.




118800

Jag läste att man kan skicka in en bild på sig själv + en fråga (t ex "vilken kändis är jag lik") till 118 800 och få svar på frågan.

Jag skickade in en bild på mig och frågade vilken kändis jag var lik och fick till svar:

"Du är faktiskt extremt lik supermodellen Adriana Lima. Det är nästan så att man kan tro att ni har samma föräldrar eller något liknande. Har ni det?"

Woow. Jag blev väldigt glad över att de tyckte jag var lik henne som är så fin!
Vad tycker ni? Haha.



Jag blev dock mindre glad när de skickade ett till sms där det stod:
"Du har lite Alexandra Rapaport i dina drag, och du har något mystiskt över dig, nästan som om Paolo Robertos gener hade varit med, fast mycket mera feminint och varmt!"

Okej, jag tycker det inte finns någon likhet mellan mig och Alexandra Rapaport (ni vet Tsatsikis morsa?!)
Hon är ju gammal?
Och Paolo Roberto? hallå? Haha.





Jaja, huvudsaken jag inte var lik någon ful, typ Bert Karlsson.






Måndag 28 mars

Hello gorgeous!


Jag sitter nu på lektion och väntar på att dagen ska gå mot sitt slut. Är väldigt trött, så jag vill bara hem och sova nu känner jag.

Efter skolan ska jag och Robin gå och prata lite på Expert då vi troligtvis ska köpa oss en varsin Iphone 4. :) Vi vill höra lite om vi ska binda oss till Telia eller om vi ska ta Halebop. Brorsan har nämligen nyligen köpt en Iphone 4 och bundit sig till Telia som hade många fördelar och ett bra pris, men vi hittade sedan på Halebop.se att dom också hade många fördelar och ett bättre pris, så vi vill höra lite om vad dom på Expert rekommenderar. :)

Det skulle sitta fint med en Iphone 4!
Har blivit riktigt sugen på en efter att jag suttit med mammas, pappas eller brorsans Iphone, hehe.

Hörs mer när jag kommer hem. 





Oliv Naturell

är en intensivt vårdande serie för hår, kropp och ansikte, baserad på ekologisk jungfruolivolja. Jungfruolivoljan är känd för att förbättra hudens struktur och balans.




Produkter från Oliv Naturell jag använder är dessa två:

Oliv Naturell, kroppscreme

En unik, naturlig creme, som är avsedd att både skydda, stärka och bevara fuktighet. Ekologisk jungfruolivolja har visat sig ha en lugnande och mjukgörande effekt speciellt på en hud, som är torr och känslig men passar Naturligtvis alla hudtyper. Absorberas snabbt men håller huden mjuk och smidig hela dagen.

Volym: 230 ml
Finns att köpa på Kicks för 99 kr
Oliv Body Cream


Oliv Naturell, Cleansing water for face and eyes
Ett milt och behagligt rengöringsvatten som effektivt avlägsnar all makeup i ansiktet och runt ögonen samt får huden att kännas ren, klar och fräsch. Innehåller ekologisk jungfruolivolja som vårdar och återställer hudens naturliga fuktbalans samt olivbladsextrakt som verkar mjukgörande och drar ihop porerna. Alkoholfri formula som passar alla hudtyper.

Volym: 200 ml
Finns att köpa på Kicks för 60 kr


Oliv Cleansing Water for Face and Eyes

-

Nu har jag precis gjort i ordning vit chokladmousse med daimbitar i och lagt i frysen (receptet hittar ni här) som jag tänkte att vi skulle äta till efterrätt ikväll. :) Dock blir det en sen middag och efterrätt ikväll då Robin slutar jobbet 21.15. :( Till middag blir det i alla fall fläskfilégryta med ölkorv i och pressad potatis. :)

Nu när Solsidan är slut tänker jag titta på Bachelorette Sverige som börjar ikväll på 3an kl 20.00 - 22.00 (två avsnitt) 
En ung, vacker kvinna och 28 attraktiva ungkarlar.
Nu börjar vår Bachelorettes jakt på den rätte i TV3. –
Jag är redo att träffa den stora kärleken, mannen i mitt liv.
Under tolv avsnitt får vi följa Frida Danielssons jakt efter den rätte. På Cypern, kärleksgudinnan Afrodites ö, får hon lära känna 28 eftertraktade singelmän som alla slåss för att vinna hennes hjärta. De lever det ljuva livet och går på drömdejter i fantastiska miljöer.a kärleken. De lever det ljuva livet och går på drömdejter i fantastiska miljöer. Varje avsnitt avslutas med en rosceremoni där en av killarna tvingas att lämna programmet. Till slut är det bara en lycklig man kvar som vunnit hennes kärlek!

Man kan ju ge programmet en chans i alla fall. Eftersom jag tycker om att titta på Ensam mamma söker och Mammas pojkar lär jag ju även gilla detta program som verkar vara i samma stuk, trots att jag tycker sådana här program är rätt patetiska, haha.

Direkt efter, kl 22.00 börjar filmen The perfect man med Hilary Duff, även den på 3an.
Hilary Duff har varit en av mina favoritskådisar sen jag var liten, jag älskar filmerna hon är med i!
Lite småtöntiga, men det är ju sådana filmer jag gillar. ;)

Handling på filmen:
Tonårstjejen Holly Hamilton har tröttnat på att flytta varje gång hennes ensamstående mamma Jean gör slut med någon av sina nollor till pojkvänner. För att distrahera modern från hennes senaste dåliga val, hittar Holly på en hemlig beundrare som ska uppvakta Jean och stärka hennes sviktande självförtroende. När den virtuella romansen tar fart måste Holly fixa fram en kavaljer, och lånar därför en väninnas lika charmige som stilige farbror – Ben, för att ha ett ansikte bakom alla mail, meddelanden och presenter. Men för att hålla fasaden uppe och upprätthålla moderns nyvunna lycka tvingas hon ta till alltmer desperata åtgärder, och missar nästan den perfekte mannen när han väl dyker upp.

Så ser min kväll ut. :)
Hoppas ni får en mysig söndag! 

Ni har väl inte glömt att ställa om klockan?

Inatt kl. 02.00 skulle man ställa fram klockan till 03.00. Dock hade inte jag eller Robin en aning om det, vilket resulterade till att Robin kom försent till jobbet imorse. Hehe.
Alltså vaknade jag kl. 14.00 idag och inte 13.00...

Det har nu blivit sommartid och man ska ställa fram klockan 1 timme.




Söndag 27 mars

Goddag kära vänner!

Jag vaknade kl 13.00 (så skönt!) idag, jag har hunnit städa lite och skulle egentligen behöva tvätta också men har dessvärre ingen tvättid, suck. Jag hatar gemensamma tvättstugor man måste boka tid för...

Robin stannade hemma igår och vi hade en mysig kväll med film och TV med lite godis och chips. Dock blev det en tidig kväll för oss båda då vi båda var så trötta och Robin skulle upp och jobba idag. :)

Jag har ingenting att göra och är väldigt rastlös, så jag tänkte passa på att titta på en romantisk komedi när inte robin är hemma. Love Happens med Jennifer Aniston (en av de bästa skådespelarna enligt mig). Dock har jag en svag känsla av att jag sett denna film tidigare, men jag är inte säker. Det återstår att se! 

Handling: 
Burke Ryan skriver en bästsäljande bok om att kunna hantera sin sorg vid tragiska händelser, efter att ha förlorat sin fru i en bilolycka. När han åker iväg på en affärsresa till Seattle stöter han på en kvinna som har varit på ett av hans seminarium och faller pladask för henne. Det är då det visar sig att han inte riktigt har kommit över sina känslor för sin döda fru.


Hemma från Gävle

Nu har jag kommit hem igen efter en shoppingtur i Gävle med bror och även Robin som valde att följa med i typ sista sekund, hehe. Dock hittade jag inte mycket, endast en topp från Gina tricot, en klänning från HM och en svart byxdress i siden från Bikbok. Nöjd över de få plaggen är jag i alla fall. :)

När vi kom hem till Söderhamn igen hämtade mamma, pappa och syrran oss på resecentrumet och så åkte vi och käkade på Amore. :) Dock var inte jag så hungrig så jag delade en pizza med brorsan.

Nu ligger jag och Robin i soffan, han tittar på hockey och jag sitter här vid datorn. Hockey är inte riktigt min grejj.
Robin kanske ska spela fifa med grabbarna ikväll, så vi får se vad jag tar och hittar på. Jag vet inte om jag orkar göra något utan jag blir nog bara hemma och myser med mig själv med tända ljus och lite godis till en bra film, låter inte så tokigt i mina öron!





Topp från Gina tricot 149 kr
Jumpsuit från Bikbok 149 kr

Lördag 26 mars

Godmorgon!

Klockan ringde för en stund sedan och jag håller nu på att göra mig i ordning för att åka med 10 tåget till Gävle med lillebror. Både han och jag var riktigt shoppingsugna. :) Dock verkar jag inte få med mig Robin, så han blir hemma. 

Hörs när jag kommer hem (med något fint förhoppningsvis)!



Myskväll

Ikväll ska jag och älskling först titta på Så ska det låta kl 20.00 och sedan en film min vän Englund rekommenderade. The next three days heter den och är en drama,kriminalare.

Handling: 
Hur långt är en man beredd att gå för att rädda den han älskar?
John Brennans perfekta familjeliv slås i spillror när hans fru blir dömd till fängelse för mord. Efter flera år och överklaganden är John fortfarande övertygad om att hon är oskyldig och utarbetar en farlig plan för att frita henne.



Hemma igen

Nu har jag kommit hem igen efter att ha handlat med mamma och brorsan. :)
Jag kom hem med lite småsaker till mig också. Jag köpte en hårinpackning, värmeskydd samt en fin turkos ring, allt från Kicks. Ringen passar dock bättre till sommaren då man är lite solbränd. :)
Jag köpte också en muffinsbok på kvantum. Vi har den boken i fjällstugan så jag vet att det finns mycket goda recept i den. :) Så nu ska här bakas! 

Nu ska jag fortsätta att titta på barnfilmen En häxa i familjen och vänta tills Robin kommer hem från jobbet, vilket blir närmare 19 tiden. :) Då ska vi göra i ordning middag som blir vad vi tänkte äta igår - grillad kyckling och potatisgratäng. Igår efter att jag sovit så var jag så trött att jag inte orkade ställa mig och laga mat så istället beställde vi hem pizza. :)

Hoppas ni får en toppenfredag! 









Fredag 25 mars

Hej!

Nu sitter jag hemma i Bergvik och har precis kommit in från stallet. :)
När mamma har gjort sig i ordning så åker vi in till stan och hämtar lillebror och sedan vidare till E-center och handlar. :) Älskling jobbar idag så jag träffar nog på honom där (han jobbar extra på Ica kvantum).
Nu ska jag gå och mysa lite med Selma innan vi åker. 





3e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.

De som alltid ställer upp för mig, oavsett vad, är mina älskade föräldrar 
Tack för att ni alltid finns där och alltid ställer upp för mig.
Jag älskar er



Torsdag 24 mars

Nu är det inte långt kvar till det är helg igen. :) Jag förstår inte var veckorna tar vägen, men jag klagar inte!
Just nu sitter jag och tittar på O.C och halvsover. Jag tror att jag ska ta en liten powernap innan Robin kommer hem från Sundsvall vilket han förhoppningsvis gör runt 18.00 tiden. Jag känner att jag behöver lite sömn innan jag börjar med middagen som ikväll består av grillad kyckling och potatisgratäng. :)



En kväll framför TVn

Just nu sitter jag och tittar på Halv åtta hos mig och äter vindruvor.
Sedan kl 20.00 ska jag titta på Sveriges mästerkock och klockan 21.00 ska jag titta på Efterlyst. :)
Medan jag ska sitta framför TVn hela kvällen pluggar Robin till en tenta han har imorgon. Tycker synd om min älskling som måste plugga precis hela tiden, men vill han bli ekonom/revisor så har han inte så mycket till val. Men han är så himla duktig, så stolt över honom. 

Hoppas ni får en mysig onsdagkväll 



Recept på sparrissoppa

Soppan blev väldigt god, så här får ni ta del av receptet jag hittade på internet! :)

Ingredienser:

Gör så här:

Skölj sparrisarna. Skär bort den yttersta änden nertill och skala sparrissarna med potatisskalare, så att det grövsta skalet försvinner.

Skär av knopparna så att dessa bitar blir ca 3 cm långa. Skär resten av stammen i ca 1 cm långa bitar.

Skala och hacka schalottenlöken.

Koka upp vatten och salt. (Eftersom mängden vatten är uppmätt, låt inte vattnet stå och koka bort, utan så fort det börjar koka lägg i sparrisen och sänk värmen.) Lägg i både knoppar och bitar och låt koka ca 2-3 minuter. Fiska upp knopparna och lägg dem på ett fat.

Lägg i den hackade schalottenlöken, buljongpulver eller tärning eller fond och häll på grädde och vitt vin. Tillsätt vitpeppar.

Låt koka i 10 minuter på svag värme. Använd en mixer för att mixa soppan slät och fin. Smaka av med salt och peppar. (Om det skulle smaka för mycket salt, späd med vatten eller grädde. Om det smakar för mycket peppar, späd med grädde.)

Servera i soppskålar och garnera med sparrisknopparna.

Dock tog jag endast 0,5 dl vitt vin (var rädd att det skulle smaka för mycket) och istället för schalottenlökar tog jag en stor gullök och jag bytte också ut vitpeppar till svartpeppar. Jag tog inte exakta mått av salt och peppar utan hade bara i och smakade av.

sparrissoppa

Onsdag 23 mars

Hej!

Idag blev det ett sent blogginlägg, tiden bara rusar förbi. Det är nästan så att mamma är duktigare att blogga än mig... fy mig.
Svärmor var hit en sväng och hälsade på, så jag får skylla på det, hehe. :)

Nu står jag i köket och provar på att laga en sparrissoppa, jag älskar sparris så det blir säkert jättegott. :)
Blir det så gott som jag tror det blir kan jag dela med mig av receptet. :)

Förresten, filmen jag tittade på igår, Mother and child var inte så bra som jag trott. Den hade fått jättehöga betyg i flera tidningar så jag hade väl för höga förväntningar av filmen och blev istället lite besviken. Men, helt okej var den. :)

Nu måste jag kolla till soppan. Puss och hej!







Mammsen har skaffat blogg!

Eftersom hon tycker så mycket om att skriva och är jätteduktig på det, så tycker jag att det är jättekul att hon skaffat blogg. :) Dessutom är det kul för mig som inte bor hemma längre, att få läsa vad som händer där hemma. :)

Kika gärna in på hennes blogg och läs om hennes vardag. :)

Fina mamma 



Mina bebisar ♥


Tisdag

Provet jag gjorde idag kändes inge bra... Men det hade jag nästan förväntat mig då jag inte alls tycker det är intressant och därför blir det svårt att förstå. Men, vi får se vad resultatet blir. :)

Jag har haft småont i magen fram och tillbaka hela dagen idag, så nu ligger jag under en filt i soffan och tittar på TV och vilar lite. Robin står i köket och diskar och ska stå för middagen ikväll som blir pasta carbonara. :) Egentligen skulle jag göra en god sparrissoppa men såg sedan att vi inte hade tillräckligt med sparris, så det får bli en annan dag i stället. :) 
Kl 18 sticker Robin iväg och repar så då tänkte jag passa på att titta på en sådan där "gråtfilm" som inte Robin gillar, hehe. Jag tänkte titta på Mother and child som jag skrivit om tidigare (finns i kategorin filmtips).

Ha en fortsatt trevlig dag, vänner!



Plugg plugg och åter plugg

Jag ligger nu i sängen och försöker att nöta nöta nöta på provet vi har imorgon. Natur och friluftsliv A, inget jag direkt är intresserad av vilket gör det ännu svårare... Det är ju så tråkigt så jag hittar hela tiden på något annat att göra, som att sätta mig här vid datorn och börja blogga till exempel.
Det känns som jag inte har någon motivation till att plugga längre (eller har jag någonsin haft det?), jag är fruktansvärt skoltrött nu.

Jag ska gå och göra i ordning lite kaffe till mig och älskling (som också sitter och pluggar) så vi blir lite piggare! Jag tänkte även ta fram våra vit chokladmousse som vi inte orkade äta igår. :)
Jag tänkte även ta en paus från pluggningen och titta på En unge i minuten som börjar nu om några minuter.



Vit chokladmousse med dajmbitar i

Jag fick frågan om hur jag gör min vit chokladmousse med dajmbitar i.
Det är så superenkelt att göra, det enda du behöver är vitchoklad, ägg, grädde och dajm!

Jag gör oftast till två personer bara och då gör jag så här:
Jag vispar 2 dl vispgrädde så den blir lite tjock (inte för mycket)
Sedan häller jag i 1 äggula och rör om
Sedan häller jag i 100 g vitchoklad (Det kan vara mindre också, men oftast är det 100 g i ett paket och då är det lämpligt att ta allt) som jag innan har smält i vattenbad.
Sist har jag i dajmbitar som jag krossat också rör jag om allt.

Jag häller i smeten i glas och lägger sedan in det i frysen tills dom blir så hård som man vill ha dom. :)
Sist toppar jag med blåbär/hallon/jordgubbar/passionsfrukt eller något annat gott över. :)

För att göra det lite syrligare kan man ha i lite kesella kvarg. Dock var inte jag så förtjust i det så jag kör endast på ovanstående ingredienser. :)

Lätt som en plätt och SUPERgott!



Vilken färg?

Har ni föresten förslag på vad jag kan ha för färg på kuvertväska och skor till min balklänning?
Jag vet inte riktigt vad som passar till min klänning (se klänningen i inlägget före).
Blir det kanske tråkigt med hel svart eller helvitt? Men det är väldigt fräscht ändå och kan vara riktigt snyggt.
Kom gärna med tips och förslag! :)






Jag är glad!

Som jag har väntat och väntat och väntat efter min balklänning. Imorgon är det 9 veckor (!!) sedan jag beställde den, och de har sagt att jag ska få den i slutet av mars.
Jag skickade ett mail till dom idag och frågade när jag skulle få den ungefär och fick svar nu om att de skulle skicka den nu i veckan och att jag skulle ha klänningen hemma kommande vecka. :D

Så nu när jag väntat så pass länge efter min efterlängtade klänning så hoppas jag att den ska sitta perfekt och är lika fin som på bilden. :) 



17. ♥ Det här får mig att må bra

Det finns mycket som får mig att må bra men främst min pojkvän, min familj och mina vänner.
De gör mig till världens lyckligaste, och jag är så tacksam över att just jag får vara omringad av dessa fina människor.

Jag mår också bra över att vara i stallet och rida och bara vara, jag mår bra över att titta på filmer som slutar lyckligt, jag mår bra över att vara omringad av djur, jag mår bra när jag kan hjälpa andra, jag mår bra när jag får en fin komplimang, jag mår bra när jag är i fjällen, jag mår bra när jag är ute i skärgården i sommarstugan, jag mår bra när jag lyckats med något, jag mår bra över att se min familj och min pojkvän lyckliga och friska.

Detta är några saker som får mig att må bra.









-

Jag har gjort det lite mysigt här i lägenheten nu med tända ljus lite överallt och tittar på en film på 4an som precis börjat. Righteous kill heter den och är en amerikanskt actiondrama.
När älskling kommer hem, om ca 15 min, ska vi göra i ordning lite varma mackor till kvällsmiddag. Det får bli en lite lättare middag då jag inte orkar laga något annat, dessutom är jag inte så hungrig eftersom jag åt lunch hos farmor och farfar tidigare idag. :) Till efterrätt har jag gjort vitchokladmousse med dajmbitar i. :)






DISS!...

...till filmen Mean girls 2! Helt världelös var den.
Så, slösa inte bort tid på denna film. 



-

Nu har jag precis kommit hem från älskade fammo och faffa ♥, där de bjöd på en god pastasallad och tårta. :)
Det dröjer ungefär 5,5 timme tills Robin kommer hem från jobbet, så för att fördriva tiden knäpper jag på filmen Mean girls 2, hoppas den är lika bra som ettan. :) Jag älskar sådana här filmer, lite små barnsliga och mysiga!

Handling:
Den nya high school-studenten Jo går med på att bli vän med den mobbade Abby. I utbyte betalar Abbys förmögna pappa alla Jos omkostnader på hennes drömcollege. Jo och Abby går samman för att ta sig an skolans "mean girls", The Plastics. Men när Abby får reda på hennes pappas och Jos överenskommelse, sätts tjejernas relation på prov. Är deras vänskap verkligen på riktigt?







Söndag

Godmorgon!

Egentligen hade jag tänkt sova lite längre men jag kunde inte somna om efter att Robin åkte till jobbet. Så nu ligger jag i sängen med datorn i knät och förbereder mig lite inför att kliva upp och städa lite här.
Kl 14 bär det av på kalas hos farmor och farfar då farmor fyllt år. :) ♥

Nu ska jag läsa några bloggar innan jag ska kliva upp och städa och göra mig i ordning. 


-

Jag och Robin har precis avnjutit en god middag och sitter nu och tittar på körslaget och äter lite gurka och morötter med dipp, samt lite godis från gårkvällen. :) Myslördag ♥ 
Kl 22 tänkte vi titta på en film på TV4 plus som verkar spännande. :)

Hoppas ni får en grym lördagkväll, mina vänner ♥

Resultatet av mina kanelbullar

Och detta blev resultatet!
Helt okej god blev dom, men mammas var godare. :p
Men det var ju första gången jag bakade kanelbullar alldeles själv så jag är väldigt nöjd!






Lördag

Godmorgon! 

Jag tog en liten sovmorgon idag till ca kl 11.30, helst ville jag sova lite till men för att inte sova bort hela dagen klev jag upp ändå.
Jag började dagen med en lång dusch, sedan har jag städat, dammsugat och diskat. :)
Nu tänkte jag att jag skulle baka lite kanelbullar, då blir karln min glad. :)
Jag känner mig lite som en hemmafru som är hemma och städar och bakar kanelbullar medan mannen min är och jobbar, haha. Men jag tycker det kan vara mysigt att baka ibland. :) Annars är jag mer för att laga mat och sådant, jag är inte så duktig på att baka, haha. Men går man efter recept, vad kan gå fel? ;)

Ni får väl se resultatet senare. :)



Titta föresten vilken söt liten kruka jag fick med mig hem igår. :) Köpte även en söt vårblomma till. Jag tycker att lite "gammeldags" är så fint!
Båda från Ica kvantum. (Blomman blev lite sne efter att brorsan packat in den i bilen).






-

Nu har jag kommit hem efter att ha varit i Bergvik halva dagen. :)
Först var jag och Rebecka till Bergviksskolan och hälsade på. Åh, vad jag har saknat dom! De sprider en sådan glädje omkring sig. Barnen och deras fröken (som var min handledare) berättade hur mycket de saknade mig också, det värmde. :) Sedan gick jag hem och umgicks med mammsen, och donade lite i stallet. Sedan åkte vi och handlade på e-center.

Älsklingen bör komma hem när som helst, då ska jag börja med middagen som ikväll blir lövbiffgryta med ris. :) Självklart blir det godis och pringles efteråt. :) Det är så synd att det aldrig går några bra program på TVn på fredagar. Jag tycker de borde visa filmer för dem som inte tittar på "Let's dance" som enligt mig suger!

Vi får ladda hem någon bra film istället! :)
Föresten, filmen jag rekommenderat förut (law abiding citizen) var superbra!! Jag hade inte sett den innan utan det var borsan som starkt rekommenderade den. Både jag och Robin tyckte den var riktigt bra! Så har ni inte sett den och vill se någon spännande film en kväll som denna, titta på den! 




Fredag

Godmorgon! 

Igår somnade jag ganska tidigt, vilket var väldigt skönt.
Just nu sitter jag på svenskalektion med en kopp kaffe och förbereder lite inför nationella.
Vi slutar 11.00 och då åker jag och Rebecka ut till Bergviksskolan och hälsar på våra ungar. :)
Sen åker jag hem till mina hästar :)

Ikväll när Robin kommer hem från Sundsvall blir det myspys. :)



-

Jag har nu precis kommit hem från Trönö där jag och Jossan var och hälsade på Issa och Alice. :)
Finns det någon sötare unge? Jag tror inte det...  :)

Nu ska jag strax iväg på nästa galej. Kusin Johannes har fyllt 15 år och det ska firas!
Tyvärr jobbar Robin så han kan inte följa med. :) Honom får jag istället träffa efter 21.00 ikväll.
Nu måste jag fixa i ordning det sista innan jag blir upphämtad av familjen! 




Torsdag

Torsdag, imorgon fredag. I likeeee.

Jag sitter just nu i skolan och väntar på att vi ska få lunch så jag och Jossan kan gå ner på Furan och äta en varsin god sallad. :) Jag är kär i deras sallad, med bulgur ♥

Sedan efter skolan åker jag och Jossan ut till Trönö för att hälsa på Issa och lillskrutten Alice för en liten fika. :) Mysigt.



Tips på marinad till kött

1. Jag har i en hel fläskfilé i en smal bakplåt (Bilden nedan)
2. Sedan har jag i ganska mycket flytande margarin (låter äckligt, jag vet)
2. Soya
3. 2 st vitlöksklyftor
4. sen det bästa - Ingefära (krydda), som jag har en lagom mängd av
5. När allt detta är i, rör jag om det med händerna och försöker liksom trycka i det i köttet (så det bli som små hål i köttet).
6. Sist strör jag över svartpeppar över köttet. :)
7. In i ugnen! Jag har inte koll på hur lång tid eller hur många grader jag brukar ha utan man får kolla lite då och då hur det ser ut. :)


Anledningen till varför jag har fläskfilén i en smal bakplåt är för att köttet blir så mycket saftigare, och ingefäran är något nytt för mig och det gör en sådan god smak. :) Fick tipset utav mor min!











Onsdag

Veckan börjar gå mot sitt slut, och snart är det helg! :) På fredag ska jag och Rebecka åka ut till Bergviksskolan och hälsa på våra goungar vi hade under praktiken. I miss them a loooooooooot! Ska bli så roligt att få träffa och krama om dom igen. :) Sedan får vi se om det kanske blir bio med flickvännerna. ♥ 

Dagen har gått väldigt fort och klockan börjar redan närma sig 18.00.
Karln kommer hem från Sundsvall runt 19.00, miss him ♥ Trots att det bara gått 9 timmar sedan vi sågs, hehe.
Men tur är väl det, att man efter 3 år tillsammans fortfarande saknar varandra efter bara någon dag. :)
Jag kommer avlida när jag ska vara ifrån honom i över två veckor i december... :(

Nu ska jag lägga mig här i soffan framför TVn med mitt te och läsa Vecko Revyn som precis trillade ner i brevinkastet innan jag ska börja med middagen, som ikväll kommer att bestå av hemmagjorda hamburgare. :)

Jag fick föresten tillbaka ett prov jag gjorde före lovet som jag inte trodde skulle gå så bra som det tydligen gjorde, jag fick nämligen MVG och var 1 p ifrån fullpott, superglad!








16. ♥ En rundtur i mitt hus

Eftersom det inte finns så mycket att se i min lilla lägenhet så visar jag upp huset jag bott i 16 år istället. :)
Dessutom är det några som frågat om jag inte kan lägga in bilder på vårat hem i Bergvik. :)
Dock är det väldigt dålig kvalité på bilderna då jag knäppt med mobil.

(Klicka på bilderna för större)

Entrén/hallen



Köket/ "lilla toaletten" som vi kallar den

+ en dusch

Vardagsrummet/"matsal" (eller vad man kallar det?)



"Biljardrummet" som vi kallar det



Upstairs

Hallen/"stortoan" som vi kallar det





Mammas mysiga kontor



Mamma & pappas sovrum



Tyvärr får ni inte se bilder på syrrans och brorsans rum då de båda rummen såg ut som bombnedslag (om inte värre) när jag knäppte dessa bilder. Så vi får se om jag någon gång senare lägger ut bilder på deras rum också.


15. ♥ Min favorit maträtt

Min absoluta favorit maträtt är Oxfile (medium) med potatisgratäng, rödvinsås, en god sallad och gelé! Finns det något godare? NEJ jag tror inte det!! Åååååh, nu börjar det att vattnas i munnen!

Här hade jag även squash till som legat i ugnen med cambozola ost över, mumms!


Sminktips!

Är du ute efter en eyeliner, prova L´Oréal Paris Superliner Duo!
Jag har använt denna liner i några månader nu och har inte blivit besviken!

Nu kan du få en skräddarsyddlook efter humör och tillfälle.
Gör en tjockare linje till fest och en tunnare linje till vardags.
Enkelt att applicera utan kladd! klumpfri och ger exakt rätt mängd formula till applikatorn.

Finns att köpa på Kicks för 115 kr.
L´Oréal Paris Superliner Duo


Home from school

Jag håller just nu på att koka ihop lite broccoli och vitkål som jag ska äta till O.C som börjar om 5 min. :)
Nyttigt och framförallt jättegott. 

Sitter även och funderar på vad jag ska laga för mat ikväll. Carbonara eller korvstroganoff? Karln min ville ha stroganoff (det kan jag förstå eftersom min korvstroganoff är bäst;)) så det blir nog så. :)

Vilket intressant inlägg jag fick ihop! Skrev bara om mat (tjockis). Haha.






Tisdag

Så här känner jag inför att kliva upp tidigt och gå till skolan.

BYE!



Tisdag

Så här känner jag inför att kliva upp tidigt och gå till skolan.

BYE!



-

Jag har nu varit och handlat, vilket jag i vanliga fall älskar att göra. Men nu fick jag inte med mig Robin och var då tvungen att handla själv vilket jag tycker är jättetråkigt!
Nu är kylskåpet och frysen full igen i alla fall. :)

Jag har precis fått i mig en god, nyttig sallad då jag var så hungrig eftersom jag inte hunnit äta tidigare. Men nu är magen glad och även jag glad så nu ska jag strax gå ner till tvättstugan för att torka och hänga upp kläder, roligt va? Ikväll tänkte jag laga en god kycklinggryta med ris till middag, sen får vi inte missa Halv åtta hos mig, Familjen annorlunda och En unge i minuten som alla tre program går på 4an. :)



14. ♥ Mina favoritskor

Dessa är min favoritskor just nu.
Jag älskar modellen, snörningen fram, färgen och den höga 13 cm klacken. :)

De är köpta före jul någongång på Din sko för 499 riksdaler om jag minns rätt.





Måndag

Godmorgon! ♥

Vilket underbart väder, nu dröjer det nog inte länge till all snö är borta! :D
Jag ska försöka få med mig Robin ut på en promenad senare. :)

Än så länge har jag idag hunnit med att diska och städa, runt 14 tiden ska jag tvätta en hel hög med kläder, handla ska vi också göra, jag skulle också ha försökt hunnit med att plugga lite då jag inte gjort något alls på lovet, vilket jag egentligen behövde. Som ni hör har vi det ganska fullt upp idag, hehe. Men jag har gjort ett tidinställt inlägg om det skulle vara så att jag inte hinner med att sitta så mycket vid datorn.

Men innan jag börjar med alla måsten så ska jag koppla av en stund framför TVn med mitt te och lite vindruvor. :)






Mysig söndagkväll ♥






Melodifestivalen

Jag och Robin sitter och kollar på reprisen av melodifestivalen som var igår.
Vad tyckte ni om att Eric Saade vann? Själv tyckte jag inte alls att han skulle vinna...
Han skulle passa bättre i Lilla melodifestivalen.
För det första kan han verkligen inte sjunga och för det andra ser han så snobbig ut. Men det är min åsikt. :)
Men men, huvudsaken att inte Sara Varga eller The moniker vann.

Danny tyckte jag skulle vinna. Han har en grym röst och låten var jättebra!

Dannys låt




Filmtips

En mysig film till en söndag som denna.

The last song med Miley Cyrus

Sjuttonåriga Veronica "Ronnie" Millers liv blev uppochnedvänt när hennes föräldrar skilde sig och hennes pappa flyttade från New York till ett strandhus i en mindre stad. Sedan dess har Ronnie varit arg och frånvarande och hennes mamma bestämmer att Ronnie ska spendera sommaren hos sin pappa, en före detta pianist. Här tar en otrolig historia om kärlek vid, historien om den första kärleken och historien om kärleken mellan far och dotter.



Söndag

Åh så skönt att inte ha söndagsångest! Vi har nämligen studiedag imorgon och börjar skolan på tisdag istället, så skönt. :)

Gårdagen var toppen. Vi var ett gäng härliga brudar hos mig innan vi drog vidare ner på Olles för studentfest. :)
Det var inte lika roligt när jag kom hem och såg att nummerplåten på BMW:n var nästan helt avsliten. Den hängde bara på ena sidan och var helt bucklad. Det är väl någon avundsjuk idiot som tycker det är kul att förstöra för andra. Bara för att den inte har en snygg bil. :) Som tur är hade han/dom inte gjort något på själva bilen utan endast på nummerplåten. Synd att jag inte såg vem som gjorde det, för då skulle han vara död just nu. Vad har man för något liv om man går och sliter av andras nummerplåtar? 

Som ni hör är jag rätt irriterad, så det är ingen idé jag skriver mer nu, haha.
Ikväll blir det en lugn och mysig kväll för mig och min sambo. Tacos och lite godis och pringles till filmen Law abiding citizen.



Lördag

Jag och älskling har nu kommit hem efter några timmar på stan i det mysiga vädret. :)
Vi inhandlade lite kläder och tog oss en lunch på tacobaren. Jag köpte även den där foundation som jag skrev om igår. Aldrig förut har jag köpt en foundation för 305 kr, men det är den värd. :)

Runt 17 tiden ska jag skjutsa iväg Robin till Simon och sedan ska jag byta om och göra mig i ordning innan tjejerna kommer hit. :)
Egentligen skulle jag inte gå på studentfesten men Toove övertalade mig så det får bli så ändå! :)

Hoppas ni får en toppenkväll!





Jensen's böfhus

Jensen's böfhus är en dansk resturangkedja som inriktar sig på att servera biff och finns på 9 ställen i Sverige. Jag har varit på en i Stockholm några gånger och det är verkligen superduper gott där!

Det jag egentligen ville komma fram till är att de säljer deras olika såser i vanliga affärer, i alla fall på ICA. Jag har smakat tre utav dessa såser. Röd vinsås, pepparsås och idag smakade jag för första gången på deras bearnaisesås och jag rekommenderar verkligen dessa såser! Jättegoda, verkligen.
En flaska kostar runt 20-25 kr, jag minns inte exakt. 





Dessa är de såser jag smakat, och jag rekommenderar alla tre.
Men rödvinsåsen är godast, sedan kommer pepparsåsen och sist bearnaisesåsen, men allihopa är jättegoda!

Sedan finns det också Whiskysås, Favoritsås, tzatziki och brunsås.



Detta blev kvällens middag. Marinerad fläskfilé i ugn, klyftpotatis med squasch och lite cambozolaost över samt den goda jensen's bearnaisesåsen. :)


Sol ♥

Jag blir så pigg och glad av solsken.
Jag klev upp vid 10 när Robin skulle åka till Sundvsall. Sedan har jag städat här och diskat och gjort fint. :)
Jag bytte även dammsugspåse för första gången i mitt liv, haha. Det var lite klurit i början då jag inte riktigt visste hur man skulle stoppa i den, men tillslut fick jag dit den och kunde dammsuga. ;)

Idag har jag inte några planer direkt, förutom att jag ska ner på stan en sväng och handla lite. :)
Kanske man ska passa på att ta en långpromenad när det är så otroligt fint väder ute. :)

Men först ska jag vila lite framför TVn med en kopp te. :)






Sminktips!

Under veckan vi var i fjällen lånade jag mammas foundation då min tog slut. 
Jag tyckte den var så pass bra att jag ska köpa mig en egen idag eller imorgon. :)

Det är från märket Clinque

Det är en högpresterande makeup. Håller sig mjuk hela dagen, oavsett stress och hög luftfuktighet. Luftig och bekväm. Patenterad formula använder ny teknik för att transportera bort svett och överflödig olja. T-zonen blir matt och fräsch hela dagen, håller i åtta timmar. Oljefri.

Volym: 30 ml

Den finns att köpa på bl a Kicks för 285 kr



Home sweet home!

Borta bra, men hemma bäst.
Nu ligger jag i soffan under en filt och myser med världens bästa pojkvän efter att ha smällt i oss lite thaimat.
Jag har saknat min man så mycket! :)

Eftersom det varit sådan dålig mottagning uppe i fjällen så det inte blivit några inlägg så försöker jag sammafatta de dagar jag inte skrivit lite kort.

måndagen drog jag, brorsan och Henke (Olivias kille) ut på en 4 timmars skotertur. Skit kul! Speciellt när man åker på en sådan grym skoter! ;) Vi har nämligen köpt en ny skoter, en Rusch. Jag älskar den, aldrig har jag åkt en sådan skön skoter förut. :)
Sedan åkte vi allihopa och bowlade. Jag vill inte ens skriva hur det gick för mig... 
På kvällen blev det bara mys med god mat och sällskappsspel.

Jag och älskling.




tisdagen hade jag en sådan fruktansvärd träningsverk i hela kroppen sen den långa skoterturen. Så jag blev inne hela dagen och slappade, hehe.

onsdagen blev det först en födelsedagsfika inne i grannstugan då Ullis fyllt 40 år. :) Sedan blev det en skotertur igen, men denna gång med brorsan, Daniel och Hanna (grannstugan).
Sedan åkte jag, brorsan, Olivia, Henke, Syrran, William och Hanna och bowlade. Denna gång gick det bättre och jag vann. :) Sedan åkte vi hem och spelade sällskapsspel och myste.

Som alltid har det varit en grym vecka i funäsdalen. Tråkigt att Robin inte kunde följa med bara. :(
Nu ska jag lägga ifrån mig datorn och mysa med min man. ♥

Söndag

Internet är så dåligt här uppe, därför är och kommer min uppdatering vara rätt taskig. Igår blev vi inne hela dagen då det var väldigt dåligt väder ute. Idag däremot har det varit otroligt fint väder med strålande sol, klarblå himmel och bara några få minusgrader. Så jag, brorsan och syrran drog ut på en skotertur, vilket var otroligt härligt. :) Runt 16 tiden kom Olivia och hennes pojkvän Henke upp, och nu har även Marita och William kommit. Vi har ätit god mat framför Solsidan och nu ska vi titta på Wallander och äta lite snacks. :) Jag saknar min gokille där hemma, men det är bara 4 dagar kvar tills jag får hålla om honom igen! :) Imorgon, om vädret tillåter blir det är lång skotertur! ♥

Fredag = Lov = Fjällen!!

Nu har jag fått sportlov vilket känns sååå underbart! 
Efter skolan (vid 11) gick jag ner på stan och kikade i affärer. Jag känner mig gammal som går in på SIA-butiken och presentboden och kollar efter saker till hemmet. Men det finns ju såå mycket fint! Dock hittade jag inte det jag behövde.

Men jag fick med mig en fin skjorta/blus hem, från Hollywood för 300 riksdaler. Jag brukar aldrig hitta något i min smak på Hollywood, men när jag såg den fina skjortan/blusen hänga där på väggen kände jag direkt att den tillhörde mig! ;) Så den fick följa med mig hem tillsammans med en godispåse och en ramlösa som jag ska ta med mig i bilen på väg upp till fjällen.

Runt kl 15 kommer pappa och hämtar upp mig så åker vi hem till Bergvik. Sedan beger vi oss till fjällen. :) Åh, det ska bli så skönt! På söndag kommer några vänner till familjen också upp till vår stuga och stannar tills på torsdag då även vi ska åka hem. :)
Jag kommer sakna min man så mycket. Men vi var ju ifrån varandra i över 2 veckor då jag var till USA, så då ska vi nog klara av 6 dagar också! :)

Nu ska jag gå och koka ihop lite broccoli som blir min lunch idag. :)



Torsdag

Ja, då var denna vecka snart över. Jag tyckte att jag nyss skrev det, men tydligen är det en hel vecka sedan!
Provet jag trodde skulle gå åt skogen idag gick rätt bra faktiskt. Jag hoppas på att jag kan få VG. :) Men det återstår att se efter lovet. Sedan var vi ut med klassen till Alirs öga och grillade korv och pinnbröd. Det var väldigt mysigt då vi hade sådan tur med vädret! 
Det var meningen att det skulle bli en fika på stan med Issa och lilla Alice efter skolan, men tyvärr fick hon förhinder så det får bli en fika efter lovet istället när jag kommit hem från fjällen. :)

Efter att jag kollat klart på O.C kl 16 slocknade jag i soffan och vaknade en timme senare då väckaklockan ringde (jag förstod att jag skulle somna och ställde för säkerhetens skull klockan då jag har tvättid kl 17). Så nu är två maskiner startad och jag ska snart sätta igång med kvällen middag som ikväll består av hemmagjorda hamburgare. :) Sedan måste jag börja packa till fjällresan då vi åker imorgon. :) Jag kommer sakna min snutte som jag inte kommer att få träffa på 6 dagar. :( Han kan tyvärr inte följa med eftersom han inte har lov utan går i skolan...
Det är så jobbigt att vara ifrån varandra under en sådan lång tid då vi annars är med varandra dygnet runt. Men det kan vara bra för oss att få sakna varandra också! Men 6 dagar, det är lång tid...

Snart kommer karln hem, och jag har saknat honom. Vi har ju inte träffats på hela dagen! :D







Bild nr. 2 - En bild på någon i din familj



Det fick bli en bild på hela familjen.
Bror, mor, far och syster ♥

Onsdag

Varför börjar jag alltid plugga inför ett prov kvällen före? Varför lär jag mig aldrig? Jag som verkligen skulle satsa hårt sista terminen. Men jag är så otroligt skoltrött och vill bara slänga alla tråkiga skolbäcker åt skogen, eller bränna upp dom! Men, jag måste försöka att bita ihop de sista månaderna och försöka göra det bästa utav situationen.

Jag och Robin har precis kommit hem från svärföräldrarna där vi firade svärsyster som fyller 26 år idag! :) Vi blev bjudna på jättegod mat och en jättegod efterrätt, en jättetrevlig kväll helt enkelt! 

Nu måste jag sätta igång med pluggningen, så det inte går HELT åt skogen...



Bild nr. 1 - Någon du umgås väldigt mycket med

Några jag umgås väldigt mycket med, är min älskade klass!
(och ja, vi består endast av 6 personer, haha)




-

Då jag ofta inte har något roligt att skriva om tänkte jag börja köra efter en lista jag snott från Jossan. Där jag lägger in bilder i denna ordning. :) Jag ska försöka att lägga in en bild varje dag. 

1a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.
2a bilden: En bild på någon i din familj.
3e bilden: En bild på dig själv som liten.
4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.
5e bilden: En gammal bild på dig själv.
6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.
7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
8e bilden: En person som du saknar.
9e bilden: Någon i din släkt.
10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.
11e bilden: En person du kan berätta allt för.
12e bilden: En bild på din vardag.
13e bilden: Du och någon klasskompis.
14e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.
15e bilden: En person som du vill vara med.
16e bilden: En till bild på dig själv.
17e bilden: En ovanlig bild.
18e bilden: En bild på din fritid.
19e bilden: En person som är snygg.
20e bilden: En bild på dina närmaste.
21e bilden: En person som alltid ställer upp för dig.
22e bilden: En bild på en tid du saknar.
23e bilden: En bild från i somras.
24e bilden: En bild som gör dig glad.
25e bilden: En person som alltid gör dig glad.
26e bilden: Någon/några som du alltid har roligt med.
27e bilden: En bild som du alltid skrattar åt.
28e bilden: En tokig bild.
29e bilden: Den nyaste bilden på dig själv.
30e bilden: Någon du aldrig kommer släppa taget om

Tisdag

O.C visas på TVn just nu. Till det äter jag ett äpple och ska snart sätta igång med lite plugg inför ett prov jag har på torsdag. Idag blir jag ensam här hemma hela dagen och halva kvällen då Robin troligen inte kommer hem från Sundsvall förän kl 22 ikväll då han ska göra något grupparbete. Jag som inte gillar att vara ensam hemma, och speciellt inte på kvällen...

Vad det blir för middag ikväll sitter jag och klurar på, någon som har förslag? Kyckling och pot.gratäng kanske? Vi får se vad jag hittar på. Dock är jag fortfarande väldigt mätt sedan thaibuffén tidigare idag. Så vi får se om jag kanske gör något lättare istället.
Jag måste även komma ihåg att springa ner till tvättstugan och kolla när det var jag hade tvättid, undra om det var idag? Hur som helst måste jag fixa en tvättid innan fredag då jag åker till fjällen och helst vill ha med mig rena kläder!




RSS 2.0