Lördag 30 april

Godmorgon fina ni!

Efter att karln min åkte till jobbet 8.15 hade jag svårt att somna om, men när jag väl hade lyckats ringer min kära syster och väcker mig kl 9. Det första hon säger är: "Sover du?" Med en förvånad röst. - "Nä, jag är vaken kl 9 på morgonen, när jag för en gångs skull är ledig." Dum fråga. 

Nu gick det i alla fall inte att somna om, så jag hämtade istället datorn och la mig i sängen.
Idag är det Valborgsmässoafton och det firar jag med dom allra bästa tjejerna!
Kl 15 kommer min fina vän Issa hit. Vi gör oss i ordning och så här innan vi drar oss vidare mot Söderala hem till Ida där vi ska grilla, spela kubb och leka lekar och ha det trevligt med ett gäng fina brudar! Vi får se om vi blir kvar där hela kvällen eller om det slutar med att vi går på krogen. 

Vad jag ska bära under kvällen är fortfarande en fråga, man vill ju ha något bekvämt och varmt om man ska vara ute och spela kubb och sådant. Men man vill ju inte se ut som en luffs om man ska ut på krogen senare. Så vi får se vad jag hittar på! 

Have a great Day Eve!



-

Jag och Robin ligger utslagna i soffan mätta och belåtna efter god mat och godis.
Vi funderar på att lägga oss och sova snart. Båda är jättetrötta och dessutom ska Robin upp tidigt och jobba imorgon.

Idag flyttade hästarna Reiko och Wellington hem till oss. De verkar gå bra ihop med våra hästar så det ska nog inte bli några problem, skönt! :) 

Nu ska jag snart lägga mig för att ladda upp inför morgondagens bravader!



Så här fint blev det på balkongen igår efter att jag planterat blommor! :)




Fredag 29 april

Godmorgon!

Jag håller nu på att göra mig i ordning för att ta bussen ut till Bergvik 12.15. Men jag fastnade framför TVn nu och tittar på när prinsen i London gifter sig. :)

Idag ska det flytta in två pollar hem till oss. Det är en tjej som ska hyra stallplats hos oss så då blir mina två pojkar glada när det kommer två kompisar. :) Hoppas de går bra ihop bara och att det inte blir några problem.

Robin slutar kl 18 ikväll så han kommer väl hem någongång efter det. Vi ska bara vara hemma ikväll och mysa framför TVn eller en film. :)

Nu måste jag sätta lite fart här, hoppas ni får en bra dag! :)



Kvällsmys

Vilken dag. 

Jag har tvättat, städat, diskat, vikt och hängt upp alla nytvättade kläder i garderoben, storhandlat på kvantum, köpt lite saker på granngården, borstat hästarna, hjälpt till att bära 1,5 ton hö i Bergvik, hämtat halm i söderala, planterat blommor ute på balkongen och nu har jag duschat vilket var väldigt skönt och avkopplande.

När jag hade duschat klart hade Robin (tro det eller ej) lagat (alldeles själv) hemmagjord sparrissoppa! Och det blev jättegott! Till det åt vi vitlöksbröd. :) Så nu är vi mätta och belåtna. 
Vi sitter nu och kollar på Herr och fru vilket jag inte tyckte var så roligt ändå... Men snart (kl 21 på tv3) börjar lyxfällan där Rosanna (bloggaren) ska vara med ikväll. Så det får jag inte missa. :)

Imorgon ska Robin jobba så jag har ingen aning om vad jag ska hitta på, men det visar väl sig! :)

Ha en toppenkväll! ♥

Torsdag 28 april

Godmorgon mina fina!

Just nu ligger jag i sängen bredvid en sovande pojkvän.
Jag har varit ner till tvättstugan och startat två tvättmaskiner och ska strax ner igen för att hänga upp det i torkrummet och i torktumlaren. Sedan har jag lite annat som jag måste göra.

Runt 14 tiden kommer mamma och hämtar upp mig så ska vi åka och handla och sedan åker vi vidare hem till Bergvik där 1500 kg hö ska bäras in i ladan! En solig dag som denna. What a lovely day.

Hoppas i alla fall ni får njuta av det fina vädret!
Ni kan ju tänka på mig när jag står i tvättstugan samt bär 1500 kg hö...








Kväller

Vart tog dagen vägen? Kl är redan 19 (!). 

Jag har inte gjort någonting alls idag, jag som egentligen skulle ha behövt gjort en miljon saker. Men det får vänta.
Just nu sitter jag i soffan framför TVn och dricker te, sedan ska jag börja med middagen. Det blir fläskfilégryta med ölkorv i och pressad potatis till det. Robin fick välja vad vi skulle äta idag, men vem är det som får laga det? Jo, jag. Kunde han inte valt typ carbonara som han kan laga eller köpa pizza på andra sidan vägen? 

Imorgon är min dag fullspäckad. Jag ska tvätta fram till 14.00, packa upp väskorna jag hade med mig till fjällen, åka och handla med mamma, sedan får vi ca 1500 kg hö som vi ska lasta in i ladan hemma i bergvik, jag skulle även behöva fixa lite här hemma. Som ni hör har jag det fullt upp imorgon så jag hoppas det inte blir alltför bra väder imorgon!

Nu måste jag börja med maten innan allt på TVn börjar! :)

Jag ska i alla fall titta på:

19.25 - Fyra bröllop
20.00 - klockan åtta hos stjärnorna

Ha en fin kväll! 

Onsdag 27 april

Vilken härlig dag! 

Jag och Robin satt ute ett tag på balkongen imorse och jäste i solen innan vi tog en tripp ner på stan och handlade lite.
Nu tänkte jag snart skära upp lite melon och sätta mig på balkongen igen! 
Andra planer har jag inte för dagen, men det är lika bra. Jag måste försöka att bli bättre till på lördag. Jag har nämligen dragit på mig en rejäl förkylning, jag fick det igårmorse men kände av det lite i måndags. Robin tror att det är för pollen, men jag har aldrig annars reagerat på det så jag hoppas inte jag börjar bli allergisk mot sådant! :( 

Gå ut och ta vara på solen hörni!



kvällsmys

Jag och Robin har nu ätit goda, hemmagjorda hamburgare framför TVn.
Snart ska jag ta fram efterrätten som är vit chokladmousse med daimbitar i som jag ska toppa med lite bär, ett säkert kort! Robin var även ner till Alen och köpte en stor påse godis som vi också ska ta fram snart!
På påsklov får man fraktiskt unna sig med sötsaker! ;)

Have a nice evening! 


Jag gillar inte att ta risker....

.... men det är precis vad jag gjort nu.

Nervös och rädd är jag men också förväntansfull, men mest nervös och rädd.



Tisdag 26 april

Hej fina ni!

Som ni märkt har jag inte haft möjlighet att blogga uppe i fjällen då det varit en taskig mottagning. Men ska jag vara ärlig så tänkte jag inte ens på att blogga då vi hade sådant otroligt fint väder och vi satt ute och solade hela tiden! :)
Men en kort sammanfattning av de underbara dagarna ska ni få. :)

torsdagen runt 17.30 for vi äntligen upp mot fjälls efter lite försening. Efter att ha skjutsat syrran till sin kompis hon skulle åka till fjällen med, blev det ett stopp på donken här i söderhamn där vi köpte med oss mat och sedan ett stopp i Sveg. Runt 22.00 tiden var vi äntligen framme i stugan. :)
Eftersom vi alla var så trötta blev det en tidig kväll och vi laddade istället upp för morgondagen.

fredagen vaknade jag av att jag hörde mamma, pappa, Ullis och Daniel (grannstugan) skratta och prata ute på altan. Så jag klev upp och satte mig på altanen jag med. Sedan kom brorsan, Hanna, Lisa och deras mormor också. Vi grillade hamburgare till lunch och hade det jättetrevlig och mysigt i det underbara vädret! På kvällen kom fam. Nordahls (grannstugan) förbi och spelade sällskapsspel tillsammans med oss. :)

lördagen vaknade vi av den otroliga solen som värmde. Vi satte oss ute på vår stora altan och drack morgonkaffe i solen tillsammans med fam. Nordahls. Mycket trevligt! :) Det blev så pass varmt så jag bytte om till bikini. På kvällen spelade vi bowling med fam. Nordahls och sedan när vi kom hem till stugan igen så grillade vi oxfilé, mumms! 

Söndagen satt vi även hela denna dag ute på altan och solade (i bikini). Det kändes verkligen inte som vi var i fjällen över påsk, snarare väldigt varma sommardagar ute i skärgården! På kvällen tittade vi på en film vi hyrde, Himlen är oskyldigt blå som var bra. :) 

måndagen satt vi på altanen och solade en sista gång, fram till 14.30 ca. Sedan städade vi och packade ihop och for hemåt vid 16.00 tiden. Vi stannade och käkade i Sveg sedan åkte vi raka vägen hem.
Egentligen skulle vi hem dagen efter, på tisdagen (idag) men det skulle ändå bli sämre väder så vi åkte istället hem på måndagen (igår). Jag sa ingenting till Robin utan han trodde jag skulle komma hem på tisdagen, så han blev väldigt överraskad och glad när han kom hem från repet och såg mig sitta i soffan och titta på TV. Hehe :)

Idag har vi storstädat här, har rensat lådor och skrubben, städat toaletten och slängt massa saker. :) Sedan tog vi en paus och gick och åt lunchbuffé på thaien. :) Just nu sitter jag och tittar på O.C som strax är slut. Vi får se vad vi hittar på sedan. Jag skulle behövt städat och rensat skåp och lådor i köket också, men det får nog vänta till imorgon. :)

Hoppas ni får en toppendag! 










Hemma!

Nu har jag kommit hem igen efter några underbara dagar i fjällen! :)
Jag skriver mer imorgon, för nu ska jag mysa med min efterlängtade älskling! 



Torsdag 21 april

Idag är det torsdag vilket innebär att vi åker till fjällena today!
Dock saknar jag my other half redan, och det har endast gått 6 timmar sedan vi sågs...
Och jag saknar honom ännu mer när jag fick se en lapp på bordet han skrivit innan han for till jobbet efter att jag gått till skolan (bilden nedan, knäppt med min superduperbra mobil) Buhuuu.

Men denna gång blir vi inte borta länge, utan bara till på tisdag. :) But it is empty without him. 

Pappa kommer och hämtar mig runt 16 tiden, så vi försöker väl att fara uppåt mot fjälls direkt vi plockat upp mammsen och brorsan. Syrran ska inte med, hon ska istället följa med sin bästa kompis och familj till ett annat fjäll, så det kommer bli lite tomt utan henne också.

Nu ska jag packa det allra sista, och försöka få i mig något då jag bara ätit en mjukglass på stan idag med ida. :)
Sedan hoppas jag att jag hinner se ett avsnitt av O.C kl 15.00 innan pappsen kommer. :)

Have a nice day all of you! 





-

Efter att ha städat och packat i flera timmar är jag nu helt slut! Jag har legat utslagen i soffan sedan jag blev klar och kommer inte upp härifrån, så Robin fick stå för middagen ikväll. Det blev spaghetti m. carbonara. Typ den enda rätten han kan göra, haha. (Förutom att gå tvärs över vägen och köpa pizza från trädgårdsbaren då). Nejdå, han är så duktig så, min man. 

Nu blir det snart Halv åtta hos mig, därefter Sveriges mästerkock och sist Efterlyst.

Have a nice evening gorgeous! 

Onsdag 20 april

Hej mina fina!

Jag har precis kommit hem från skolan och sitter nu och väntar på att O.C ska börja på TVn. :)
Efter O.C måste jag börja packa till fjällen. Men denna gång ser jag fram emot att packa då det ska blir jättefint väder där uppe med strålande sol och +11. Det blir alltså inte bara tjocka tröjor, stickade koftor, flera par vantar, mössor och halsdukar, utan nu ska även shorts, linnen, leggings, tunna tröjor och solbrillorna packas ner! :)
Hoppas att det går att ta en sväng med skotrarna också, men det tvivlar jag tyvärr på. :(

Robin kommer hem runt 18.30 ikväll så innan dess ska jag städa och rensa i garderoben, dammsuga, tvätta golvet och göra lite fint här innan jag far till fjällen imorgon. :)

Hoppas ni får en fin dag! 

Tisdag 19 april

Nu har jag precis kommit hem från skolan.
Vi var ute och gick i närmare en timme, vilket var väldigt skönt. Synd att det var lite småkyligt bara. 

Just nu sitter jag framför TVn och tittar på O.C och äter färsk, kokt broccoli. Nyttigt och gott.
O.C slutar lagomt tills jag har tvättid. Jag har ett BERG med kläder som behöver tvättas. Tur att Robin kommer hem från Sundsvall runt 16.30 så han kan hjälpa mig. :)

Sedan kanske det börjar bli dags att packa till fjällen, men det slutar väl som vanligt att jag börjar packar en timme innan vi åker. :)

Ha en bra dag fina ni! 



Kycklingroulader fyllda med lök, persilja och bacon

färsk skivad kycklingfilé (tunna bitar)
1 finhackad gullök
Bacon
2 msk fransk senap (dijonsenap)
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter
5 dl färdigblandad kycklingfond
½ dl creme fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
salt och peppar

Fräs baconen som skurits i småbitar och den hackade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat. Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
Tillsätt dijonsenap, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop. Trä dem sedan på grillspett. Stek sedan i olivolja.
När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter det småputtra i ca. 15 minuter.
Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem koka till de har blivit lite mjuka.
Tag rouladerna ur pannan och mixa fonden och morötterna med en stavmixer i creme fraiche, smör och grädde till en skummig buljong.

-

Jag har varit ute på en skön promenad och tagit en kalldusch. Jätteskönt!
Nu har Robin precis kommit hem och jag har nu börjat med middagen som är Kycklingroullader fyllda med lök, bacon och persilja till det blir det pressad potatis. :) Mammas roulader blir JÄTTEgoda så jag hoppas mina också blir bra. :)
Receptet kan jag slänga in senare.

Ikväll blir det soffläge framför TVn med flera bra TV-program!
19.30 - Halva åtta hos mig
19.55 - Mamma byter bo
20.55 - En unge i minuten
22.00 - Superstylisten Jonas

Ha en fin kväll! 

Måndag 18 april

Då var det inte många dagar kvar till påsklov.
Endast tre dagar kvar till jag far upp till fjällen med familjen. Dock är jag rädd att det inte ska finnas mycket till snö kvar där uppe och att vi då inte kan åka skoter. :( Det återstår att se.

Nu har jag kommit hem från skolan och höll nästan på att dö på vägen hem pga värmen. Men jag ska inte klaga! Har längtat så efter värme, och nu äntligen börjar den att komma. :)
Jag väntar med promenaden till senare när det blivit svalare så jag inte blir alltför svettig.

Tills dess ska jag titta på O.C och äta något lättare då jag bara ätit ett äpple idag.
Älskling kommer hem runt 18.30 ikväll, så jag ska försöka att hinna med en promenad innan dess.
Ikväll till middag tänkte jag laga något som jag aldrig gjort förut. Dock har jag inte bestämt än för om det ska bli det, så vi får se. :)

Nu ska jag gå och göra i ordning en sallad eller liknande.
Hoppas ni får en fortsatt trevlig dag! :)



London, here we come!

Då var resan bokad.
Vår familj och familjen Nordahls åker till London 16 juni, vilket är dagen efter min student. Jag hoppas att jag är pigg på torsdagen trots att jag kommer vara ute halva (eller hela) natten på onsdagen, hehe. Men vi åker på kvällen så jag hinner nog piggna till. :) Förhoppningsvis.
Tråkigt nog kan inte Robin följa med då han jobbar och inte får ta ledigt flera dagar. :( 

Åh, vad jag längtar efter att få shoppa MASSVIS i London! 





Finbesök

Jag och Robin har varit ute på en skön promenad i det underbara vädret. Man blir på ett sådant bra humör av den varma solen! Jag har bestämt mig för att försöka gå en promenad varje dag (i alla fall när det är fint väder), hoppas det håller, haha.
Nu har vi finbesök av svärsyster Isabelle, vi sitter och dricker kaffe och pratar om allt och inget. Mycket trevligt. :)

Ikväll ska Robin iväg och repa, så då kan jag passa på att plugga lite. Sedan ska jag väl göra i ordning lite middag tills Robin kommer hem, vilket blir runt 20.00 tiden skulle jag tro. Vad det blir för middag har jag inte bestämt ännu. Robin vill att vi ska äta fläskfilégryta med ölkorv i med pressad potatis, men med tanke på att vi åt fläskfilé i fredags känns det lite tråkigt att äta det igen. Men vi får se hur det blir. :)

Ha en fortsatt trevlig dag! 


Söndag 17 april

Godmorgon fina ni!
Just nu sitter jag ute på balkongen i det fina vädret, i enbart LINNE. Nu är sommaren nära. :)
Dock är det lite molnigt, men när solen tittar fram genom molnen så steker det verkligen på armarna. Jätteskönt!
Snart kommer Robin och gör mig sällskap här också. :)

Idag ska vi inte göra något speciellt, inte jag i alla fall. Jag ska bara ta tag i lite plugg, städa och diska. En promenad i det fina vädret skulle sitta fint, vi får se om jag får med mig Robin. :)


-

Nu har vi kommit hem igen efter några timmar i den stora staden.
Robin köpte sig en Iphone 4. Jag är inte alls avundsjuk, jag lovar.
Efter att ha varit runt i nästan alla affärer lunchade vi på Jin thai vilket var väldigt gott.
Sedan hälsade vi på svärföräldrarna där vi åt lite glass och pratade. :)

Nu ligger vi och vilar framför TVn. Eller ja, Robin trixar och fixar med sin nya fina mobil också. Jag är inte avundsjuk. Inte ett dugg.



Lördag 16 april

Godmorgon!

Nu har jag gjort mig i ordning för att gå ner på stan med min fina pojkvän. :)
Han skulle på expert för att göra något, sen ska vi väl bara kolla runt lite och ta en fika eller lunch.

Igår somnade jag väldigt tidigt, redan vid 20.30. Jag blev så trött efter maten så jag slocknade i soffan.
Ikväll blir det ännu en mysig hemmakväll för oss båda.Jag ska försöka hålla mig vaken längre ikväll, hehe.
Eftersom det inte blev nå onyttigheter för oss igår, då jag somnade, så blir det dubbelt så mycket ikväll! ;)

Hoppas ni får en trevlig dag, och passa på att vara ute i det fina vädret! 


Grekisk pytt i panna

Här får ni ett recept på en jättegod Grekisk pytt i panna samt en god vitlökssås som är god att ha till. :)

5-6 personer

1 fläskfile eller 6 st kycklingsfiléer (Jag har aldrig testat med kyckling utan har alltid haft fläskfilé)
Klyftpotatis (10 st potatisar)
1 gullök eller purjolök
(Jag använder gullök)
1 röd paprika
2 tomater
Fetaost

Marinad:
(minst 6 timmar)
3-4 vitlöksklyftor
1-1½ dl olja
1-1½ tsk Sambalolek
2 msk soya
½ msk ingefära
Salt och svartpeppar

Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
Pressad lime

Skär potatisarna i klyftor, skär löken, paprikan och tomaterna i bitar.
Lägg i allt i en stor form.
Häll i köttet som legat i marinad.
Ställ in formen i ugnen och låt den vara där i ca 45 min - 1 timme beroende på när potatisen är klar.
När det är ca 5 minuter kvar tills det är klart, strö då över fetaosten över alltihopa.

Jättegott! I alla fall när mamma gör det. :)

Fredag 15 april

Då var det fredag igen! :)
Vi hade bara en timmes lektion idag, så jag slutade redan vid kl. 10.
Då gick jag hem och gjorde i ordning lite lunch och tittade på Tsatsiki - vänner för alltid. Jag älskar att titta på barnfilmer, så mysiga.
Jag fick också veta en sak idag som gjorde mig väldigt glad! Men vad vill jag inte berätta än förrän det är 100 % säkert. :) Men går det som planerat får ni nog veta nästa vecka. :)

Om 1-2 timmar kommer mammsen och hämtar upp mig så ska vi åka till e-center och handla. :) Robin kommer hem från Sundsvall runt 18.30 ikväll, då ska vi bara vara hemma och mysa med god mat och lite gotta till något bra TV-program eller film. Ja, som en vanlig fredagkväll. ;)

Någon som har tips på vad man kan äta till middag ikväll? Jag är så fantasilös och det känns som att man gör lika mat varje helg. Kanske jag ska göra grekisk pytt i panna, det är ju så gott! Dock måste köttet ligga i marinad så länge så det kan vi kanske göra imorgon istället.
Recept på Grekisk pytt i panna ska ni få ta del av lite senare idag! :) En maträtt man bara måste smaka!



Trött som aldrig förr

Jag är så fruktansvärt trött!
Jag slocknade i soffan och vaknade av att Robin pussade mig i pannan. Jag hade inte hört honom när han kom hem och öppnade dörren, jag som annars vaknar av minsta lilla ljud. Snacka om att jag var trött, haha.
Så jag bad Robin att laga middag ikväll då jag är för trött för att ställa mig i köket och göra mat. Kan ni gissa vad han ska göra? Han ska gå och hämta varsin pizza från trädgårdsbaren. Vad avancerat! :) Typiskt killar.

Jag funderade på om jag skulle ta något nytt då jag alltid tar min älskade pizza Banana som består av skinka, banan, ananas och curry. Jättegod är den! Men jag hittade inget annat som föll mig i smaken så det får ännu en gång bli Banana. :)







-

Nu är nationella äntligen över!
Jag vet inte riktigt hur det gick, det kändes bra i alla fall. :)
Vi hade fem timmar på oss men det tog bara två timmar för mig att bli klar. Dock hade jag nog kunnat suttit längre om det inte vore för att jag var så fruktansvärt kissnödig. Jag trodde ett tag att blåsan seriöst skulle spricka, haha. Så typiskt att man ska bli så kissnödig när man gör ett nationelltprov och inte får gå på toa. Så på slutet blev koncentrationen sämre, men jag hoppas det gick bra ändå. :)

Nu ska jag läsa klart Veckor Revyn och sedan göra i ordning lunch, jag tror jag gör en sallad bara. :)
Robin är i skolan och kommer hem runt 16.30 så tills dess har jag ingen aning om vad jag ska göra.
Städa lite kanske, eller kanske inte. 

Ha en bra dag fina ni! 



Torsdag 14 april

Godmorgon! 

Nu har jag tvingat i mig lite fil så jag har något i magen när jag ska skriva nationellaprov. Men det var svårt att få i sig något så här tidigt ska ni veta. Jag är klar men ska inte gå förrän om tjugo minuter.
Jag är helt slut och trött men hoppas att det ändå ska gå bra för mig. :)
Håll tummisarna!

Ha det fint! 



-

Nu är jag hemma igen efter födelsedagsfirandet för pappa.
Vi köpte med oss thaimat hem som vi åt innan farmor och farfar kom och fikade med oss. :)
Jättetrevligt.

Både jag och mamma blev bra i håret. Min frisör tyckte att mitt hår såg jättefint och friskt ut så hon behövde inte ta så mycket. :) Det är så skönt att mitt hår mår bra igen och inte alls är så slitet längre. :)

Imorgon vankas nationellaprov i svenska B. Jag trodde att jag skulle vara mer nervös än vad jag är. Men jag känner lite oro inför vad som kommer.
Jag hoppas verkligen det går bra för mig, håll tummarna! :)

Nu är det "Halv åtta hos mig" som visas på TVn och efter det är det "Sveriges mästerkock" och "Efterlyst". :)
Sedan ska jag försöka att lägga mig i tid så jag är pigg och klar i huvudet imorgon när jag ska skriva i 5 timmar! 

Hoppas ni får en fin onsdagkväll!



Grattis världens bästa pappa!

Idag fyller världens bästa pappa år, nämligen min pappa! 
Grattis på 46 års-dagen!!!

Efter skolan ska jag klippa mig, sedan ska jag, mamma och Robin köpa tårta. :) Vi är för lata för att baka, så det får bli en god färdiggjord istället! :) Sedan åker vi hem till Bergvik och fikar och firar pappsen.



-

Nu har jag kommit hemma igen efter att ha varit på stan med mammsen.
Vi köpte lite presenter till pappa som fyller år imorgon, eller det blev ganska många presenter. :)
Vi tog även en fika på Waynes samt solade solarium. :)

Nu står min snygga man i köket och lagar middag till oss, det blir tikka masala med ris. :) Gott.
Ikväll ska jag försöka göra klart det sista på projektarbetet så jag kan lämna in det imorgon. :)

Imorgon innan jag åker till Bergvik för att fira pappsen ska jag klippa mig, hoppas det inte blir alltför kort. :(
Men det ska bli skönt att få fräscht hår igen och få bort allt det slitna. :)

Visste ni att jag spelat fotboll som yngre föresten? Jo det är faktiskt sant. Ni kan ju kika in på mammas blogg här för att läsa om min karriär inom fotboll!




Tisdag 12 april

Godmorgon fina ni!

Jag kom till skolan redan 09.20 när jag inte börjar förän 10.
Då kan man ju undra vad jag gjorde i skolan så tidigt, men jag hade så pass tråkigt hemma så jag gick hit i stället, hehe.

Efter skolan ska jag och mamma köpa lite presenter till min käre far som fyller år imorgon, 46 år.  Oj vad gammal han börjar bli... Frågan är vad jag ska köpa till honom? 

Nu ska jag och Jossan köpa oss en varsin kaffe innan vi börjar.





-

Har precis avnjutit en god middag framför "halv åtta hos mig". Jag måste säga att min hemmagjorda potatismos blev jättegod! Den godaste mosen jag ätit faktiskt (förlåt mamma)! Köttbullarna däremot... hm hm. Dom blev goda men inte så vackra kanske, haha.

Nu har "Mamma byter bo" börjat, sedan kl 21.00 börjar "En unge i minuten" och jag avslutar kvällen med "Superstylisten Jonas" kl 22.00. Alla tre program på TV4 :) Imorgon har jag sovmorgon till kl 10 istället för 7.45, vilket känns ganska skönt!

Hoppas ni får en trevlig kväll! 



Ramlösa Ananas

Mamma nämde att när hon skulle till NY köpte hon en ramlösa med smak av ananas på flygplatsen.
Hon tyckte den var jättegod, och eftersom jag älskar ananas bör ju jag också tycka om den! :)
Jag har tråkigt nog inte hittat den någonstans ännu, men de lär ju få in den i vanliga mataffärer snart tycker jag. :)

Någon som smakat den? :)


Måndag 11 april

Då är ännu en ny vecka igång, och innan vi vet ordet om det är det helg igen. :)

Just nu ligger jag i soffan och tittar på O.C, men jag känner att det inte dröjer länge tills jag somnar här i soffan. Jag blev plötsligt jättetrött och fryser, så jag ligger invirad i en filt i fosterställning. 
Snart kommer karln min hem från Sundsvall, jag har saknat honom. Även fast vi sågs imorse, hehe.
Jag älskar honom så mycket, han är världens bästa. 

Till middag ikväll tror jag att jag ska göra hemmagjorda köttbullar (med lök i) och potatismos, gräddsås och lingonsylt. Jag blev så sugen på det och har inte ätit det på jättelänge. Så det får det bli ikväll.

Ha en fin måndag,



Resultatet av mina bakverk

Bullarna blev jättegoda, muffinsarna har jag inte hunnit smaka ännu, men dom ser goda ut i alla fall. ;)
Egentligen är inte jag så förtjust i bullar och kakor och sådant, så det är ju egentligen onödigt att jag bakar så här mycket när det ändå bara är typ Robin som ska äta dom, haha.
Vi får väl bjuda hit några på fika!




Hemmafrun är igång igen

Kanelbullarna är i ugnen och chokladmuffinsarna (i dom jättefina rosa muffinsformarna med hjärtan på) väntar på sin tur. 
Ibland får jag sådana här ryck och blir sugen på att baka. Så det fick bli kanelbullar igen och chokladmuffins. :)

Resultatet får ni se sen! 



Söndag 10 april

Hej fina ni!

Jag och Robin kom upp runt 11 tiden idag. När Robin ätit klart ska vi åka till dollar och till e-center för att handla lite småsaker. :) 

Gårdagen hemma i Bergvik var jättetrevlig! Trevligt sällskap, god mat, god efterrätt och lite gotta som avslutning. :)
Vi pratade även om en sak som vi får se om det blir av. :) Ingen idé att skriva vad eftersom det inte alls är bestämt. Men man kan ju hoppas. :)

Ha en bra söndag! 



Lördag 9 april

Vilken härlig dag!

Min käre far kommer snart och plockar upp mig så ska vi åka hem till Bergvik. :)
Jag spenderar dagen och kvällen i Bergvik då Robin ska vara med grabbarna ikväll.
Familjen Nordhal's kommer också ikväll och äter middag och annat gott med oss, så det kommer bli en trevlig kväll! :)

Jag får även se min brors nya frisyr idag, som jag inte sett. Enligt vår mor är det en enorm skillnad så man knappt känner igen honom, bör jag vara nervös? Men både mamma och brorsan tyckte det var snyggt, så det är säkert bra. :)

Hoppas ni får en trevlig dag och kväll! :)





Fredagsmys

Snart kommer mor min och hämtar upp mig så ska vi åka och handla. :)
Ikväll blir det bara en mysig hemmakväll för mig och Robin, med god mat och godis till någon bra film. :)

Hoppas ni får en toppenfredag! 

Fredag 8 april

Godmorgon fina ni!

Jag klev upp i tid idag så jag skulle hinna träna lite på talet jag ska hålla nu på morgonen. Det känns bra faktiskt. :)
Klev dock upp lite för tidigt, så jag sitter nu vid datorn och äter tårta till frukost samtidigt som jag skummar igenom talet.
Robins föräldrar skickade med en tårtbit till mig igår då jag inte kunde följa med Robin hem till dom, pga talet, och fira min svärfar Per. De är så snälla. :) Supergod vad tårtan också, jag som inte brukar vara så förtjust i tårtor annars. :)

Hoppas ni får en bra dag! :)




Less

Jag är så less på skolan nu.
Jag har så mycket så jag bara vill försvinna från allt.
Men, det är bara att bita ihop och försöka göra sitt bästa. Det är inte långt kvar nu...

Jag har nationella (sv B) i det muntliga imorgonbitti, och jag vet inte hur det kommer att gå.
Kanske lite te och några kakor kan få igång min motivation till att öva på talet.
Det är värt ett försök!



Torsdag 7 april

Godmorgon fina ni. 

Jag ligger fortfarande i sängen och blir nog kvar här ett tag till. :)
Medan Robin är i Sundsvall och skriver tenta tänker jag plugga på talet jag ska hålla imorgon.
Det känns inte jättebra, då jag inte kommit någon vart. Men jag vet vad jag ska prata om i alla fall. Så nu måste jag sätta igång!

Hoppas ni får en trevlig dag!



Onsdag 6 april

Nu är jag hemma i mitt eget lilla bo. :)
När jag åkte hem till Bergvik efter skolan fick jag flera jättefina presenter från New York av mor och far min! :)
Jag fick 2 par skitsnygga klackskor med 13 cm klackar (Ena paret är av märket Jessica Simpson), en söt topp, smink (mascara, ögonskuggor, eyeliner), nagellack, armband, solglasögon och ett par shorts. Jag tror det var allt. :) Robin fick en liten present han också, en jättesnygg t-shirt. :) Tusen tack!

Jag fick även bekräftat idag att jag har ett sommarjobb i sommar, vilket känns väldigt bra! :)
Nu ska jag sätta igång med mitt tal jag ska hålla på fredag, det känns skönt att äntligen veta vad jag ska prata om! :)
Imorgon är jag ledig från skolan då vår lärare ska bort, så då har jag hela dagen på mig att träna på talet.
Hoppas att jag hinner åka och gratta svärfar som fyller år imorgon eller om jag är så illa tvungen att stanna hemma och träna inför talet. Det får vi se imorgon.

Nu måste jag sätta igång!



Hittade inte dom rätta skorna, men det är sådan här modell på skorna jag fick, av märket Jessica Simpson.
Mina skor är snyggare! Dom har en grå/brun färg i mockatyg på själva remmen och det där ovanför skon, medan klacken och själva sulan är svart och blankt, som på bilden. Jättesnygga!
Det är så bra att jag och mamma har lika smak på skor och kläder och att hon vet vad jag tycker är snyggt. :)





Tisdag 5 april

Ursäkta för att jag inte skrivit något tidigare idag, men tiden har liksom bara rusat förbi!
Och istället för att plugga vilket jag verkligen behöver göra har jag städat (som i och för sig också behövdes) och tittat på film.

När jag kom hem från skolan idag låg det en present mitt på vardagsrummsgolvet -ett mushuvud.
Någon av katterna har haft det lite festligt med en god mus till lunch, det är inte varje dag man har sådan tur.
Stackaren.

Nu har jag i alla fall precis skjutsat iväg bror min på fotbollsträning och ska nu börja med en sen middag som kommer bestå av fajitas (tror jag). Brorsan röstade på fajitas medan syrran ville ha köttfärslimpa med potatis och brunsås. Men jag tror att jag lägger mig röst på fajitas (går snabbast att göra, hehe).

Idag var jag föresten in på Lindex och köpte min första bikini för i år. Jättefin!
Fick en sådan längtan efter sommaren...

Nä nu skriker syrran efter mat!



Måndag 4 april

Ny vecka, nya tag.

Vilken härlig dag!
Efter skolan har jag varit ute i stallet med Selma och lekt lite med henne, träffade även på katten Grynet som var ute och solade.
Nu ska jag titta på en film för att sedan skjutsa iväg syrran på fotbollsträning och hämta Robin i stan.
Bror min kommer inte hem ikväll heller så det blir jag, Robin och syrran ikväll.
Kycklingsallad med vitlöksbröd till står på matschemat idag!

Hörni, passa på att vara ute medan vi har sol! 





brudens bäste man vs taken

Ikväll går det två bra filmer, men på samma tid. Så vilken ska jag titta på?
Den romantiska komedin (jag älskar romantiska komedier) Brudens bäste man som går på TV3 eller den spännande kriminalaren Taken som går på TV4? De båda går kl 21.00.

Brudens bäste man
Tom och Hannah har varit platoniska vänner i över tio år. Han gillar att dejta många kvinnor, medan Hannah vill träffa den rätte och gifta sig. Just när Tom börjar längta efter ett förhållande tillkännager Hannah att hon är förlovad. När hon ber Tom att bli hennes "brudtärna" går han motvilligt med på det då han hoppas kunna stoppa bröllopet.

Taken
Bryan har slutat sitt arbete på CIA för att kunna flytta till Los Angeles för att vara nära sin dotter, Kim, som han känner att han försummat. Bryan har svårt att släppa sin gamla yrkesroll och ser faror överallt och när Kim vill åka till Paris med en kompis motsätter han sig det till en början. Men till slut låter han henne resa vilket han snart får ångra när hans värsta mardröm bli sann när Kim blir kidnappad. Bryan för en kamp mot klockan för att hitta Kim innan det är försent.



Söndag 3 april

Nu har jag precis kommit hem efter att ha skjutsas brorsan och Patric till stugsund där han blir kvar tills imorgon. Jag skjutsade också hem Robin på samma gång då han ska till skolan tidigt imorgonbitti. Så ikväll blir det bara jag och syrran hemma, vilket var oväntat. Jag hade tänkt att vi skulle äta kycklingsallad med vitlöksbröd ikväll, men det känns onödigt och göra det när vi bara en två stycken hemma, så det får bli imorgon istället.
Istället ska vi bara äta potatissallad m. rostbiff och lite rörer och småplock. Till efterrätt blir det vindruvor, ananas och melon. :) Snart lär väl mamma ringa, eller vänta... kl är bara typ 8.30 på morgonen där så det kanske dröjer några timmar tills hon ringer.

Vilket pissväder det varit idag då, jättetråkigt. Men nu ser det ut att ha slutat, om jag ser rätt.
Brorsan skulle ha spelat match i Mohed idag och vi tänkte åka och titta, men den blev tråkigt nog inställd pga. regnet.

Nu ska jag titta på någon film, eller kanske jag borde röja undan i köket?!
Äh, det kan vänta, jag drar igång en film istället.



Lördagsmys

Vit chokladmoussen med dajmbitar i står i frysen och väntar på att bli uppätna, den marinerade fläskfilén och potatisklyftorna med squash och cambozolaost väntar på att få åka in i ugnen.

Jag ska snart gå ner till stallet och ta in två hungriga pollar och sedan åka och hämta syrran hos en kompis.
Sedan blir det myspys framför TVn med god mat, efterrätt och chips, gurka, morötter och dipp. MUMMS 

Jag har pratat med mamma i telefon och dom har det så bra så, skönt att höra. :)



Lördag 2 april

Godmorgon alla fina! 

Min morgon började i stallet och nu ska jag strax skjutsa iväg bror min på träning. Vilken snäll syster han har som skjutsar och ställer upp. 
Robin ligger fortfarande och sussar så sött. :) Syrran är som alltid uppe i tid och fixar och donar. 

Vi får se vad vi tar och hittar på idag, en sväng till stan blir det i alla fall.

Har tittar igenom mammas alla bilder på datorn. Vissa bilder bör inte ens få finnas för att dom är så fula, haha!
Men jag hittade en söt gammal bild på brorsan, syrran och mig. Den togs för 4 år sedan.
Jag var alltså 14 år då (skulle fylla 15), brorsan 12 år (skulle fylla 13 år) och syrran 9 år (skulle fylla 10).






Fredagsmys

Nu sitter jag och min älskling i soffan framför TVn hemma i Bergvik och äter thaimat. :)
Ikväll blir det bara en massa myspys framför TVn eller någon film med godis och chips!

Hoppas ni får en trevlig fredagkväll 

Fredag 1 april

1 April, har ni lurat någon idag?
Det har jag, dock har jag själv inte blivit lurad. Men det kommer väl det också...

Jag lurade mamma imorse. Jag bad syrran ringa henne och säga följande:
"Mamma, Therese har magsjuka, hon har spytt flera gånger! Hon säger att hon halsade ur ramlösaflaskan igår så jag hoppas inte du eller pappa druckit ur den efter henne."
Mamma: "Men va? Jo jag har druckit från den!"
Jag vet hur hon tänker nu *"Åh, nej. Tänk om jag blivit smittad, och jag som är på väg till New York. Jag hade ju lite ont i magen igår..."*
Jag hör hur irriterad och rädd hon är på samma gång. Precis när hon var på väg att lägga på sa jag: "Mamma,... APRIL APRIL!"
Mamma: "NÄÄ, FYY VAD ELAKA NI ÄR! NI ÄR SÅ ELAKA!" Men med en lättnad röst.

Haha. Det låter som det inte var ett roligt skämt, att det var lite för tråkigt. Men vem vill åka på magsjuka när man är utomlands? Ni skulle hört skräcken i hennes röst, obeskrivlig!

Förövrigt har det inte hänt så mycket idag.
Jag var till skolan i typ 40 min, kändes ganska meningslöst att åka dit, men jag trodde att vi skulle sluta senare än vad vi gjorde.
När jag kom hem tittade jag på filmen Eva och adam - fyra födelsedagar och ett fiasko, älskar barnfilmer.
När filmen var slut gick jag ner till stallet och mockade och gjorde allt som behövdes göras.
Nu har jag startat en tvättmaskin full med kläder, plockat ur och i diskmaskinen, skrivit en inköpslista och jag har precis hämtat brorsan uppe på busshållsplatsen (han orkar inte gå hem från busshållsplatsen, men han orkar gymma och spela fotboll).

Jag funderar på att knäppa på en till film, nämligen Raise your voice som är en av mina favoritfilmer! Grinar lika mycket varje gång, så himla sorglig och även så lycklig! Man grinar ihjäl sig helt enkelt. 

Nu har mamma, pappa och deras sällskap åkt flygplan i ca 4 timmar, ca 3,5 timmar kvar tills de är framme alltså. :)
Åh, jag vill också shoppa i New York, vilken dröm! Om 8,5 månad får jag göra det, jag längtaar!

Jag skriver säkerligen mer senare!
Puss och kram så länge. 




RSS 2.0