Måndag

Hejdå Sverige, Hej London!

Söndag

Jag hade en väldigt trevlig kväll igår med dem bästa.
Vi började kvällen med att bjuda ut bästa Josefin som fyllt år på middag på Faxenova. Sedan fortsatte kvällen hemma hos henne med ost och kex och vi avslutade sedan med att gå på Olles. :)

Dagen kommer att bestå av packning! För imorgon drar vi till London. :D
Kl 06.45 hämtar Ida upp mig. Kl 07.26 går tåget från resecentrumet till arlanda och flyget går 11.45. :)
Det kommer bli grymt.

Jag och Robin ska ner på stan senare då det är Julskyltning. Vi ska ändå handla lite så då kan vi samtidigt kika runt på stan. :)

Nu måste jag göra ett ryck här, jag tror inte jag riktigt har fattat att vi ska åka imorgon eftersom jag är så otroligt seg med packningen!



Fredaaaaaaag

Har precis slängt in potatisgratäng och fläskfilé i ugnen, till det serveras rödvinsås, gelé och en god sallad. Det låter inte så tokigt va?! Sedan blir det mys framför Idol med godis och annat gott tillsammans med världens bästa. Den perfekta hemmakvällen. :)

Imorgon blir det födelsedagsfirande för bästa Josefin! Det börjar med en liten överraskning till henne och fortsätter sedan hemma hos Josefin med tjejerna och avslutar sedan kvällen på Olles. :)
På söndag blir det packning och tvättning för fulla muggar eftersom vi åker med 07.26 tåget mot Arlanda på måndagen. Det ska bli såååååååå kul. Men jag kommer självklart sakna min kärlek jättemycket. :( Men 4 nätter ifrån varandra ska nog funka. ;)

Nu ska jag gå och värma på lite glögg i väntan på maten.




Igår på min praktik fick jag en liten present av söta Emelie. 



En muffins som hon hade bakat aaaalldeles själv!
Så sött att hon hade slagit in muffinsen i presentpapper och tagit med den till skolan för att ge till mig.
Jag blir så glad av alla goungar där. ♥






Lussebullar ♥

Idag har jag och mamma bakat lussebullar. Massor. :)
Vi bakade här hos mig då ugnen hemma hos dem är knäpp.
Brorsan och syrran följde också med hit och hjälpte till, eller ja, inte brorsan då.
Sedan kom pappsen hit med lite thaimat som vi käkade framför TVn. :)
Snart kommer Robin hem och då blir det mys framför TVn med lussebullar och glögg! ♥





Onsdag

Idag är vi lediga från skolan då vi har studiedag, jätteskönt!
Så idag har jag läst lite i körkortsboken och just nu sitter jag nyduschad i soffan med datorn i knät och väntar på att håret ska torka för att sedan knalla ner på kents för en körlektion i detta mysiga väder!

Igårkväll började jag att packa inför England och det känns som att jag skulle behöva en större väska...
När jag har fått i allt kommer det att vara fullt och det kommer inte finnas någon plats över om jag skulle hitta något i England vilket jag säkerligen kommer att göra. Men ska jag ha en större väska är jag tvungen att ta en sådan där riktig resväska, och det vill jag inte. Det skulle också se knäppt ut att ta med en sådan stor väska när vi bara ska vara där i 4 nätter, haha.

Men det ordnar sig! Det gör det alltid.
Nu ska jag läsa lite till i körkortsboken innan det är dags att börja gå ner mot stan.





Tisdag

Fy så trött jag är.
Jag ställde kl på 04.00, ja ni läste rätt, 04.00 ställde jag den på för att kliva upp och plugga då det inte blev särskilt mycket till att plugga igår. Men jag klev dock inte upp förens 05.00.
Samhäll - Ekonomi är inte min grejj riktigt, men lite har jag fått in i alla fall, så vi får se hur det går. Men jag kan inte påstå att det känns bra.

Strax ska jag börja knalla ner mot Cfl där vi ska kolla på film på "Etik och livsfrågor" lektionen. En bra film faktiskt, Mona Lisas léende med Julia Roberts. Sedan har jag en lektion till och lunch före provet så jag hinner kanske plugga lite till.

Nu måste jag borsta tänderna och sedan knalla ner. 


Jul ♥


Söndag

Åh, vet ni vad jag och Robin gjorde igårkväll?!!
Vi satte upp adventsljusstakarna, adventsstjärnan, julduken på köksbordet och adventsljusen. Såå mysigt! Jag är lite tidig, jag vet. Men jag älskar julen så pass mycket att jag bara inte kunde låta bli!  
Jag kan slänga upp en bild här senare (om jag kommer ihåg vill säga) då det blivit mörkare ute så det syns bättre. :)

Jag har precis slängt i tvätten i tvättmaskinerna och ska nu börja plugga på samhällsprovet jag har på tisdag.




Filmtips

Här kommer filmen vi såg igår!

The butterfly effect

Evan Treborn (Ashton Kutcher) drabbas under sin uppväxt av flera trauman och blackouter, som ofta händer när han känner sig stressad. När han som vuxen försöker hitta en lösning till sina emotionella problem upptäcker han att han kan resa bakåt i tiden när han läser sina gamla dagböcker. Han använder tidsresorna för att ändra saker som hände under hans barndom, och orsakar därmed de blackouter han upplevde då. Det visar sig dock att de ändringar han gör påverkar hans framtid, och tvingar honom till att resa tillbaka fler gånger för att rätta till andra händelser.






Lördag

Igår innan jag lade mig tänkte jag "åh, imorgon ska jag sova ut, och lääänge".
Men så blev det inte. Kl 8.50 ringer mamma och väcker mig och frågar om inte jag kan följa med henne ut till flygstaden på öppethus då hon inte vill gå själv. Så om ca en timme kommer hon och hämtar upp mig. :) Varför vi ska till flystaden och inte till staffan är för att min lillebror går där, på fordonsprogrammet. Och anledningen till varför inte jag ska vara med på öppethus på staffan är för att vårat program läggs ner efter oss, här i söderhamn. Vi är alltså de sista "bf-arna" som går ut på staffangymnasiet, tråkigt nog. Nog om det.

Igår kom jag inte i sängs förens närmare 2 då vi hade trevligt sällskap här jag och Robin.
Ida och Andreas kom hit runt 6 tiden, vi spelade då lite spel och beställde hem mat och kollade på Idol. Dock var det ett så tråkigt tema så vi bytte till en film istället. En JÄTTEBRA film tyckte jag det var! Dock märkte jag rätt fort att jag hade sett den förut, men det var så pass länge sen så jag kom knappt ihåg något. Men en jättebra film var det, verkligen. Lägger upp den senare i ett inlägg. :)

Nu är det bara 1 vecka och 2 dagar kvar tills vi drar till London. Känns som att jag måste ta och börja packa snart. Men det slutar väl som alltid - att jag packar dagen innan. 

Nu måste jag göra mig i ordning.



Onsdag

Godmorgon!

Jag sitter just nu vid köksbordet med ett glas juice och pluggar till provet jag har idag, eller ja, jag har inte börjat ännu. Jag tänkte först slänga in ett inlägg här.

Men frågan är vad jag ska skriva? Det har inte hänt något speciellt alls de senaste dagarna faktiskt.
Jag har utvecklingssamtal idag kom jag på nu förresten, hehe. Men det ska nog gå bra. Provet däremot kommer inte gå lika bra känner jag. Därför måste jag börja plugga nu! 

Nu är det bara 1 vecka och 5 dagar kvar tills vi drar till London. Jag längtaaar. :)



Jag bjuder på en morgonbild!

Filmtips

I helgen kollade jag på en jättebra film med familjen.
The kid heter den och är en självbiografi. Den är alltså baserad på en sann berättelse.

Kevin Lewis genomlider dagarna utan mat i Londons fattigaste kvarter, blir slagen av sina missbrukande föräldrar, mobbad i skolan och ignorerad av socialen. Hans liv tillhör aldrig honom själv, inte ens när han blir placerad på fosterhem. Några år senare är han känd som ”The Kid”, en boxare som lever på illegala matcher i den undre världen. Men en dag ändras allt och chansen till ett ljusare liv står för dörren …




Söndag

Jag har haft en liten "bloggpaus" i helgen, då jag helt enkelt inte har orkat bloggat något.

I fredags åkte jag och Robin hem till Bergvik där vi åt mammas goda mat, åt efterrätt och godis till Idol. Jag tyckte det var rätt att Elin åkte ut, jag har börjat tröttnat lite på henne då hon låter likadan varje vecka. Hur som haver.

I lördags skulle Robin vara med grabbarna så då åkte jag hem till Bergvik (igen), vi åt mat, och åt godis framför en jättebra film som jag tänker slänga upp ett inlägg om senare! :) Pappa och brorsan var även till Stockholm och hämtade en ny bil. En BMW 535, (som på bilden nedan, fast vår har en gråare nyans). Sedan blev det så pass sent så jag sov kvar där. Det var ju farsdag dagen efter så det passade ju bra! :)

Imorse klev jag upp och släppte ut hästarna och fixade i stallet sedan gjorde jag och syrran i ordning en stor, god frukost till alla. Pappa fick också en present från oss som bestod av en tjock, mysig kofta. :) Det passar ju perfekt nu när det blivit vinter!

Nu har pappa skjutsat hem mig till stan. Robin låg fortfarande och sov när jag kom hem, men har nu tagit sig upp.
Efter att han duschat klart ska jag slänga mig in i duschen och sedan göra mig i ordning för att åka hem till farmor och farfar och mormor och morfar för att fira farfar och morfar på Farsdag. :) Vi får se om jag får med mig Robin eller om han ska åka hem till Stugsund. :)

Jag måste även hinna med att plugga idag då jag har prov imorgon, religionsprov inom kristendomen. Men det fixar jag nog!

Nu ska jag röja undan lite här innan jag måste börja göra mig i ordning.






Filmtips

Denna film är så underbar! Jag kan kolla på den om och om igen. Jättebra!

Filmen handlar om Henry, en kvinnokarl som lever på Hawaii och lever sitt liv genom att träffa kvinnor som är där på semester. Kvinnorna kommer och går ända tills den dagen Henry träffar Lucy, en vacker kvinna som han har en underbar date med. De skils åt med löftet om att träffas på samma restaurang och äta frukost nästa morgon. Allt verkar perfekt ända tills de möts på morgonen och det visar sig att Lucy inte har någon aning om vem han är eller något som hänt den senaste tiden för den delen. Det visar sig att Lucy lider av störningar i korttidsminnet efter en bilolycka för en tid sen. Men Henry är så tagen av henne att han beslutar sig för att försöka vinna hennes kärlek på nytt varje dag.



Onsdag

Åh, vad skönt att inte behöva plugga till något prov.
Psykologi provet jag hade igår gick bättre än förväntat! Jag tror till och med jag kan få ett bra betyg på det, jag fick även tillbaka en uppsats jag skrivit inom psykologin och fick på det VG. Så jag är glad. Ett tag trodde jag att allt skulle gå åt pipan, att jag skulle få IG i kursen. Men nu känns det riktigt bra faktiskt. :)

Just nu ligger jag i soffan framför TVn med mystofflorna på fötterna och är invirad i en filt och väntar på att Robin ska komma hem från jobbet vilket han lär göra om en timme typ. Jag har också förberett maten lite, så det bara är att slänga in allt i ugnen. Det blir potatisgratäng och marinerad kyckling ikväll. Jag tänkte även göra en jättegod sås till som jag fått recept på utav svärfar! :) Det receptet kanske jag kan slänga upp här någon dag.

Sedan ska jag lägga mig i tid så jag orkar med praktiken imorgon! Åh, vad jag längtat även mina små skruttungar! :) 






Måndag

Kom precis hem igen efter att ha följt med mamma till hårfrisörskan och varit på stan där jag käpte mig ett par skor. Nu måste jag sätta igång med att plugga på psykologiprovet jag har imorgonbitti. Är det ens någon idé att plugga när jag vet (efter att ha kollat igenom det vi ska plugga på) att jag kommer att få IG? Jag gör ett försök i alla fall. 







Söndag

Gårkvällen var... bra. Inte jättebra, men bra. Roligast hade jag lätt hos Jossan! :) Med mycket trevligt folk. På olles, (om jag ska vara ärlig), sög det! Seriöst, det sög verkligen. I alla fall mot slutet. Det kan vara för att det var lite föööör mycket folk där, jättetrångt och jättekvavt och jättesvettigt! Uscha. Men det var ändå OK. :) 

Jag har egentligen tvättid idag, men jag orkar verkligen inte tvätta så det får bli imorgonkväll istället!
Jag ligger just nu i soffan och tanken slog mig precis att imorgon är det prick 3 veckor kvar till vår klass drar till LONDON! :D BARA 3 VECKOR! Det kommer att bli grymt!! 

Det är också bara 6 veckor och 5 dagar kvar till Julafton! Så jag måste börja leta efter julklappar! :O Vad sjutton ska jag köpa till Robin? Jag som har sådan dålig fantasi. Han har fått kläder, smycken, crosstrainer, parfymer och allt möjligt av mig redan, jag vill komma på något nytt! Men vad? Ja, jag kan klura på det ett tag till...

Jag har i alla fall beställt present till mamma nu, som fyller år dagen före julafton. :) Så nu fattas det bara julklappar till mamma, pappa, bror, syster, Robin, svärföräldrarna och svärsyster och små julklappar till djuren . Julklappar till 8 personer + 7 djur, hur ska detta gå? Haha. 



Lördag

Ida kommer hit när som helst, då ska vi göra oss i ordning för att sedan sticka till Jossan där kvällen börjar med bästa tjejerna! :) 

Tonight gonna be a good night!





Fredag

Strax ska jag börja att knalla ner mot Kents för ännu en körlektion, dubbel körlektion dessutom.
Sedan tänkte jag ta mig en 25 minutare i solariet. Jag är blek som en, jag vet inte vad. Jag har inte solat på länge, och färgen från utlandet skrubbade jag ju bort eftersom jag flagnade överallt. Så nu tycker jag att det är dags för mig att få lite färg. Inte för att jag tror att det syns efter en 25 minutare, men lite kanske. ;)

Sedan ska jag åka och handla med mamma runt 14 tiden, sedan hem och färga håret och duscha!
Jag har beslutångest om vad jag ska ha på mig imorgon på halloween, jag har två stycken outfits. Men jag tror att jag bestämt mig... Men vi får se.

Nu måste jag börja knalla ner!







Torsdag

kl 7.45 imorse hade jag körlektion. Jag fick backa, backa runt gatuhörn, parkera och fickparkera. Det gick bättre än förväntat! Jag har verkligen gruvat mig inför det här med att fickparkera, men det var ju ingen konst. :) Så nu ska jag lära morsan att fickparkera! ;) (Hon kan inte det och vill att jag ska lära henne, haha)

Om någon timma ska jag åka med pappa hem till Bergvik där jag ska pussa på mina två bebisar, leka med Selmis, pussa på katterna och kolla efter lite saker som kan behövas till halloween. :)






Onsdag

Körlektionen idag gick bra. Det går framåt i alla fall!
Efteråt tog jag mig en fika på Furan med Ida och Toove och snackade lite. :)

Just nu väntar jag på att Ida ska komma hit och göra mig sällskap medan Robin är på bandy.
Vi ska kolla på film och äta godis. Mysigt!

Imorgonbitti har jag körlektion, hoppas det inte regnar lika mycket som det har gjort idag. Sedan ska jag åka hem till Bergvik till hästarna mina samt kolla efter lite saker till halloween. :) Jag måste även börja plugga på ett prov jag har på tisdag kom jag på nu. Samt göra klart mitt tal jag ska hålla på måndagen. Vilket lov!



Tisdag

Håret sitter kvar. Det syns till och med inte så mycket att jag klippt mig. Min hårfrisörska sa att mitt hår har blivit mycket bättre och friskare sedan sist jag var hos henne, så hon behövde alltså inte ta så mycket. :) På syrran däremot, fick hon ta en rejäl bit då det var jätteslitet! Men det såg mycket bättre ut när hon fick bort allt det slitna. :)

Min hungriga man kom precis hem från Sunsvall där han gjorde tenta så jag ska nu sätta igång med middagen som ikväll kommer bestå av tagliatelle (pasta) m. en pastasås som jag tänkte ha lövbiff och kantareller i. :) Till det, någon bra film kanske? 



Tips till köttmarinad

I söndags när jag skulle göra en marinad till fläskfilén, ville jag göra något nytt istället för det vanliga. 
Jag hade i:

Sweet chili sås
Raps olja
Soya
Vitlöksklyftor
basilikakrydda
färsk persilja
salt och peppar


Jag läste på någon sida på internet att det skulle vara jättegott att ha i sweet chili sås i marinad, och det blev det! Dock snålade jag lite på det eftersom jag inte visste om det skulle bli gott, men det blev det ju så nästa gång ska jag ha i betydligt mer! :)




Måndag

Det är så härligt med lov!
Jag och Robin har precis kommit hem igen efter att ha gått till e-center och till Barnens hus där jag köpte min halloween-outfit ;) Sedan på hemvägen stannade vi och åt på donken, vilket var typ hundra år sedan.

Om en halvtimme ska jag knalla ner på Kents för en körlektion. I mörkret. Men det fixar jag nog galant. Sedan ska jag hem och mysa med min man. Jag ska lägga mig i tid ikväll då jag ska klippa min imorgonbitti. Hoppas inte halva håret ryker vilket det finns risk för eftersom det är så sjukt slitet.

Nu ska jag göra mig i ordning innan jag ska börja knalla neråt.




RSS 2.0