Söndag

Det känns så skönt med tanken att det inte är skola imorgon! En hel veckas ledighet klingar ljuvligt i mina öron.
Jag har heller inga som hellst planer inför lovet förutom att jag har 5 st körlektioner (mån,ons,tors och dubbellektion på fre), klippa mig på tisdag och fira halloween på lördag med världens bästa tjejer! :)
Jag tror att jag har bestämt mig vad jag ska ha för halloween outfit på lördag. Men det vill jag inte avslöja ännu, hehe.

Ikväll blir det myspys med älskling. Vi ska äta potatisgratäng och fläskfilé m. rödvinsås och äta lite godis,chips och ostkrokar till någon bra film. :)
Det går en film på 3an kl 21.00 som enligt mig är en otroligt bra film! Det är en av de bästa filmerna jag sett, faktiskt. 50 first dates heter den och handlar om: Henry Roth (Adam Sandler) faller direkt för Lucy Whitmore (Drew Barrymore). Problemet är att hon tappat närminnet, så han måste få henne att förälska sig i honom på nytt, varje dag!
Sedan som varje söndag är det Beck och ikväll är det Beck - Flickan i jordkällaren som jag också sett. Den handlar om: En liten flicka hittas död i en jordkällare och snart kommer det fram att hon varit död en längre tid. Martin Beck och hans team försöker ta reda på vem den lilla flickan var. Inget barn har anmälts saknad och dessutom finns spår på fyndplatsen som tyder på att någon varit där nyligen. När ytterligare mystiska händelser inträffar i närområdet leder utredningen dem till Berlin och Beck beger sig dit för att försöka hitta mördaren.

Jag vill se 50 first dates medan Robin vill se Beck. Så vi får se vem av oss som får viljan igenom! ;)



Lördag

Jag tänker aldrig mer kolla på Idol! Jag förstår inte hur Daniel kunde åka ut, som var en av de bästa!
Geir skulle ha åkt, han kan inte utvecklas mer utan han är redan bra. Han låter exakt lika varje vecka, medan Daniel bara blir bättre och bättre (enlig mig).

Nog om det. Nu strax kommer mamma, pappa och syrran för att hämta upp mig och Robin så ska vi dra på 40-års fest. Så hej svejs!






Fredag

Jag hade det lika roligt som vanligt på praktiken idag. 
Snart kommer mor, bror och hans kompis och hämtar mig så ska vi först skjutsa grabbarna till Vågbro och sedan åker vi till E-center för att handla så här på kvällskvisten.
Ikväll blir det bara en mysig hemmakväll med sambo, med god mat, Idol och en massa gotta. :)



Två teckningar jag fick med mig hem från praktiken idag.
Från söta Lovisa och Lilly ♥
Dock har de båda stavat mitt namn lite fel, men det är inte alltid så lätt! ;)



Torsdag

Jag ligger nu nyduschad i soffan framför TVn och äter glass efter att ha varit en sväng nere på stan på "tjejkväll". Dock var det inte jag som shoppade kläder, utan Robin... Hehe.

Natten som var, sov jag i Bergvik. Jag lagade lövbiffgryta m. ris till bror och syster och hade även köpt med mig en påse godis. Jag kunde inte låta bli när det kostade 2.90 kr/hg på hemköp. ;) Min lilla skrutt (Selma) sov med mig hela natten, eftersom jag inte ville sova alldeles ensam i en stor dubbelsäng. På morgonen klev upp och släppte ut hästarna innan jag stack iväg på praktiken. Ungarna är ju för mysiga. :) Man kommer dit med glatt humör och lämnar praktiken med ett glatt humör! :) 

Nu måste jag äta upp glassen innan den smälter. PUSS!




Tisdag

Kom precis in efter en 40 min promenad med Rebecka och Jossan. Jag hade egentligen velat promenera längre men jag hade så pass dåliga skor på mig att mina fötter inte pallade det. Så det fick bli en 40 minuters, bättre än ingenting i alla fall. :p

Idag har det varit en sådan där lång, tråkig och långsam dag i skolan. Jag har haft muntlig redovisning på psykologin idag, jag fick veta resultat av religionsprovet (VG), varit på Kents där jag klarade ännu en fas, jobbat lite med projektarbetet här hos mig med Rebecka och Ida, varit ute på en promenad och nu ligger jag utslagen i soffan.

Imorgon har vi sovmorgon till 10.30, vilket verkligen behövs!
Efter skolan drar jag ut till Bergvik och spenderar natten där, då mor och far drar till Stockholm. Det passar ganska bra eftersom jag har praktik i Bergvik dagen efter och det tar endast 8 min till skolan, det betyder alltså att jag får sova ca 30 min längre. ;)

Nu ska jag gå och ta en mandarin och kolla på TV.





Söndag

I fredags åkte ju jag och Robin med min familj + en till familj till Stockholm för att shoppa och gå på Idol.
Det var som varje gång jätteroligt! Jag fick flera sms om att jag syndes flera gånger på TVn, haha. Det kanske inte var så konstigt när vi satt allra längst fram. :p

Igår firade vi Ida som fyllt 18 år. Jättetrevligt. :)
Nu ska jag snart gå tvärs över vägen till trädgårdsbaren för att köpa mig en fet pizza. 
När Robin kommer hem runt 20 tiden ska vi mysa och kolla på film, och ladda inför morgondagen då den börjas med en körlektion på Kents. :)



En söt bild på mig och Toove från när vi firade Rebecka för två helger sedan! :)


Onsdag

Jag fick godkänt på samhällsprovet! :D Jag blev jätteglad, för jag hade väntat mig ett IG faktiskt.
Efter skolan drog jag en sväng till Kents, sedan mötte jag upp Robin på stan där vi kikade lite innan vi gick hem igen. :)

Just nu ligger jag i soffan och kollar på både Bonde söker fru och Grannfejden. Jag ska strax gå och hämta lite glass tror jag. Det skulle sitta fint!
Imorgon har jag praktik, vilket jag ser fram emot. Att få träffa goungarna mina igen! :) Sedan ska jag göra en sak som jag också ser fram emot, väldigt mycket! Men det tar vi kanske någon annan dag. ;) Sedan åker jag och Robin hem till Bergvik och sover där, för tidigt på fredagmorgon åker hela familjen (+ en till familj)  till ESTOCKHOLMOOOO och shoppar samt går på Idol!

Nu har jag inget mer att skriva. Puss.






Tisdag

Samhälsprovet idag gick inte alls som jag hade trott, det gick bajsdåligt! :( Förhoppningsvis får vi veta resultatet imorgon, annars nästa tisdag. Ååååh. Jag som till och med klev upp hela 3 timmar innan jag började skolan för att plugga. Ja ja, vad gör det om 100 år? Ingenting antar jag.
Men nu har jag inga fler prov före lovet. Såååååå skönt! Jag har haft prov efter prov i jag vet inte hur många veckor. Men första veckan efter lovet börjar vi med ett prov, såklart.

Igårkväll gick jag, Jossan och Rebecka på en lång promenad, vilket var jätteskönt! Det blev trots allt över 1 timme vi gick raskt. :)
Sedan gick jag till Robins och co. replokal och lyssnade när de repade. Det var första gången jag hörde dom, på typ 2 år. Åh vad bra dom är! Robin är så sjukt duktig på att sjunga! *Stolt flickvän* :D

Ligger just nu i soffan och bläddrar mellan kanalerna och väntar på att min man ska komma hem så jag får kramas lite. :)








Måndag

Jag är på ett jättebra humör! :D Varför vill jag inte berätta, inte ännu i alla fall.
Mannen min står i köket och lagar middag och medan han gör det ska jag sätta igång med att plugga inför samhällsprovet jag har imorgon!

Sedan ska jag sitta bänkad framför TVn och kolla på:
19.30 - Halv åtta hos mig
20.00 - Top model 14
21.00 - Svenska New Yorkfruar


Söndag

Sådär ja. Då var jag klar med finslipningen av min novell jag skrivit. Nu ska jag börja plugga på samhällsprovet, jag ser verkligen fram emot att få läsa lite om riksdagen och regeringen! Eller?

Tidigare idag följde jag och Robin med mamma och pappa ut till stugan för att hjälpa till att dra upp båten, sedan åt vi god lunch på kina resturangen. :)
Robin har nu åkt och repat så jag ska passa på att plugga i lugn och ro fram till kl 20 då jag ska jag äta glass och kolla på Ensam mamma söker och sedan efter det ska jag kolla på någon bra film! :)




Filmtips

The Blind Side:

Den sanna historien om Michael Oher, en hemlös afroamerikansk yngling från ett trasigt hem, som tas in av familjen Touhy, en välbärgad, vit familj, som hjälper honom att uppnå sin fulla potential.

Skådespelare:

Sandra Bullock, Quinton Aaron, Kathy Bates, Lily Collins,
Tim McGraw, Kim Dickens, Rhoda Griffis, Ray McKinnon,
Jae Head, Shawn Knowles


Lördag

Det blev en rejäl sovmorgon för både mig och Robin idag. Jätteskönt. 
Sedan har jag bara pluggat lite och även städat. Nu har jag precis laddat ner en film som mamma och brorsan starkt rekommenderade. Jag lägger in filmen i ett eget inlägg snart.

Nu sitter vi och funderar på vad vi ska äta till middag. Jag pallar inte att laga mat och föreslog att vi skulle gå tvärs över vägen och beställa pizza från trädgårdsbaren (ÄLSKAR deras banana pizza som består av skinka, banan, ananas och curry) medan Robin är mer sugen på flygande Jakob, men vi har inge banan hemma så i så fall måste vi gå och köpa det. Orka. Men jag ska allt få min vilja igenom!



Jag och min söta kusin! ♥


Fredagsmys!

Vi har nu plockat fram lite småplock till middag som består av, grillad kykling, potatissallad, marinerade vitlöksklyftor, marinerade soltorkade tomater, ölkorv, avokado, fetaost, olika rörer och vitlöksbröd. Enkelt men GOTT, nu väntar vi bara på att Idol ska börja! Sedan tar vi fram godisskålen och ostkrokarna, mumms. 

Hoppas ni får en trevlig och mysig fredagkväll! ♥



Fredag

Jag stannade hemma idag också, det var lika bra tyckte jag då jag inte är helt frisk ännu.
Jag har nu duschat och städat vår lilla lägenhet och tänkte nu börja plugga lite grann inför samhällsprovet jag har på tisdag. Lika bra det, annars slutar det som det alltid gör - att jag börjar pluggar kvällen innan.

Runt 14 tiden följer jag med mor min till e-center för att handla, som varje fredag. :) Sedan blir det bara en hemmakväll för både mig och Robin med idol och gotta.
Vi sitter och filurar på vad vi ska äta i helgen. Allt känns så uttjatat, vi vill ha något nytt! Någon som har något förslag på en god middag kanske? :)






Filmtips

Jag fick detta filmtips utav min bror som enligt honom var grym. Så jag ska ladda hem och kolla på den! :)


Om Law Abiding Citizen:

En mans fru och dotter mördas brutalt framför hans ögon. På grund av misstag i brottsundersökningen lyckas den faktiske mördaren undvika allvarligare straff genom att erkänna, men skylla på sin medhjälpare. Den drabbade mannen bestämmer sig för att hämnas på alla: brottslingarna, åklagarna och systemet.


-

Eftesom det är så synd om mig och för att jag är ensam hela kvällen då Robin är och repar så tänker jag göra en god middag till mig! Det blir potatisgratäng, pepparbiff, både kantarellsås och vinsås, god sallad och såklart gelé. Gott va?! Det tycker jag att jag är värd. 

Imorgon är det en vecka kvar till vi åker till Stockholm för att shoppa och gå på Idol. Det längtar jag faktiskt jättemycket till! Det blir hela familj + Robin och en till familj som åker, jättekul! Som sagt blir det 4e gången vi åker på idol, och jag rekommenderar verkligen till alla att åka på idol live, så sjukt roligt! :) Sedan på lördagen (dagen efter vi varit i stockholm) blir det födelsedagsfirande och krogpremiär för Ida Blom! :) Så den helgen ser jag fram emot!

Nu ska jag slänga in potatisgratängen i ugnen.



Torsdag

Jag blev hemma idag igen.
Jag känner mig så hängig, snorig och äcklig. Huvudvärk har jag fått nu också, så på bättringsvägen är jag inte.
Robin har gått ner på apoteket och ska köpa lite behövliga saker för min hals och huvud. Vilken tur att jag har honom. ♥
Själv ligger jag i soffan, invirad i en filt med en kopp te i ena handen och en kanelbulle i den andra och nyser med jämna mellanrum. Usschhh. Jag blir nog hemma imorgon också som det känns nu, så jag inte smittar ner alla ungar och fröknar på Bergviksskolan. För det vore ju inte så bra.

Nu ska jag knäppa på en film och tycka synd om mig själv. 






Filmtips

Jag kollade precis på Remember me som enligt mig var jättebra!
Sådana här filmer passar mig perfekt, romantiska och småsorgliga. 

Tyler är en ung man med ett ansträngt förhållande till sin far, efter en familjetragedi. Tyler tror inte att någon någonsin skulle kunna förstå det han genomlevt, tills den dag han stöter på Ally. Mot sin vilja dras Tyler till Ally och snart kan han inte kämpa emot sina känslor för henne. Kärleken till Ally gör att Tyler får hopp om livet igen, men snart uppenbarar sig saker som hotar att driva paret ifrån varandra.



KOLLA!!

Jag klarade att göra en ny header alldeles själv! Annars brukar jag ju alltid anlita Olivia, hehe.
Men det här med photoshop och sådana konstiga sidor var inte riktigt min grejj så istället gjorde jag det på paint! ;)

Det blev en enkel header med två bilder på min älskade ögonsten. 

Tisdag

Jag åkte hem från skolan en timme tidigare idag då jag känt mig krasslig och förkyld hela dagen. Jag vaknade flera gånger under natten av att jag hade så ont i halsen och var så pass täpp i näsan att jag knappt kunde andas. Men eftersom jag hade prov idag (näst sista lektionen, suck) så åkte jag till skolan så jag inte skulle behöva skjuta upp det till nästa vecka då jag har ett annat prov. Jag beställde även studentmössa idag. Det börjar att dra ihop sig till studenten nu känner jag! *NERVÖÖÖÖÖÖÖS*.

Nu ska jag lägga mig med Vecko revyn och en kopp te, kanske ta mig en tupplur också i hopp om att bli något piggare.



Söndag

Grym kväll igår!

Idag ringde pappa och väckte mig 12.30 för att fråga när han skulle hämta mig för att vi skulle lasta in hö i ladan. 45 min senare kom han och hämtade mig och Robin så åkte vi hem till Bergvik. Efter ungefär 1 timme var vi klara så då åkte jag, pappa och Robin (jag körde, hehe) till Stråtjära för att hämta Syrran hos någon kompis. När vi kom tillbaka hade mamma gjort i ordning god mat och paj till efterrätt. Sedan åkte jag och Robin med pappa in till stan igen. 

När vi kom hem slocknade jag i någon timme eller mer och vaknade nu. Egentligen skulle jag ha börjat plugga för länge sedan eftersom jag har prov på tisdag, därför måste jag ta och sätta igång med pluggandet nu fram till kl 20 då Ensam mamma söker börjar och efter det blir det någon film. Det går en film på 3an Härmed förklarar jag er chuck och larry
Den var en av de första filmerna jag och Robin såg tillsammans. Vi var hemma hos mig och han hade varit och hyrt den filmen. Men jag råkade somna efter typ halva filmen och när jag vaknade igen flera timmar senare så hade stackars Robin kollat på filmen typ 3 gånger, hahhaa! Stackarn vågade inte väcka mig. Den andra filmen heter
Flight plan som verkar ganska bra. Så vi får se. Till någon av filmerna blir det i alla fall morot, gurka och dipp! :)

Robin har åkt och repat och kommer nog lagomt till filmen. :) Till dess ska jag plugga.




Fredag

Fredag, det var på tiden! Jag tycker att denna vecka har varit lång och ovanligt seg.
Så nu ska det bli skönt med lite helg och vila. 

Jag sitter nu ensam hemma i bergvik efter att ha haft praktik. Vilka goungar jag har, så mysiga allihopa!
Mamma ska nog komma hem snart, så ska vi åka till e-center och handla. Sedan hade jag tänkt försöka hinna att sola lite och även färga håret innan idol och myspys. Imorgon väntas födelsedags firande och middag för bästa Rebecka som fyller 18 år!! Det kommer bli grymttt.

Sen på söndag ska jag upp i skaplig tid för att det kommer hö hit, till hästarna. Sedan ska jag också försöka hinna med att köra lite med pappa. Har min 3e körlektion på torsdag, så jag vill förbereda mig lite. ;) Jag måste också plugga i helgen då vi har religions prov på tisdag. uuurk.

Nä nu ska jag ringa mor och höra om hon är på G.



Onsdag

Jag har fått frågan om vem jag ska gå på balen med och vad vi ska åka. 

Jag ska gå med Johan Lundqvist. :) Det bestämde vi när vi gick i 8an, för alltså 4 år sedan. Lika bra att vara i tid! Haha, närå. Men vi har alltid varit väldigt bra kompisar och har varit det sedan 12 år tillbaka, därför tyckte vi att det skulle vara roligt att gå tillsammans.
Vi ska åka limosine med 3 andra par - Ida Blom och Patric Norrlander, Sarah Spinord och Robin Jansson, Toove Engvall och Tobias Österberg.
Det kommer bli sååååå kul! :D



Filmtips

Här kommer ett filmtips till er som gillar lite läskigare filmer...
Själv höll jag på att skita på mig. Men då tycker jag att Spöket Kasper och mysteriet på greveholm är småläskig så för er som tycker om skräck och sådant tror jag inte denna film är läskig.
Men jag höll verkligen på att få hjärtattack ett antal gånger... Hua, aldrig mer denna sort av film!
Men handlingen var bra tycker jag! Sevärd film för er som tycker om läskigare grejer som sagt.

Case 39

Socialarbetaren Emily Jenkins tror att hon sett det mesta innan hon tar sig an sitt hittills svåraste fall, den plågade tioåringen Lilith Sullivan. Emilys värsta farhågor besannas när föräldrarna försöker döda Lilith, deras enda dotter. Emily räddar henne och bestämmer sig för att själv ta hand om henne tills dess att en lämplig fosterfamilj går att finna. Det är vid det laget den verkliga skräcken börjar...



Tisdag

Jag har sällan något vettigt att skriva. Jag vet.
Därför tycker jag egentligen det är lite onödigt att skriva varje dag. Men eftersom jag inte bor hemma längre så vill mammsen veta vad jag gör om dagarna genom att blogga. Så jag får göra det för hennes skull då trots att inläggen är urtråkiga, haha. Även mormor och morfar läser mig blogg, de tycker också om att läsa vad jag gör om dagarna. Så, så är det.

Idag hade jag psykologi prov, som gick... sådär. Godkänt får jag i alla fall, som det kändes i alla fall. Men jag kanske har tänkt helt galet, haha. Det visar sig. Efter skolan gick jag och Rebecka ner på Kents där jag klarade min tredje fas (fas C). Jag bokade även ett gäng till körlektioner.
Jag rensade en påse svamp nu när jag kom hem, jag har inte orkat gjort det fören nu. Jag vet inte om jag skrev det tidigare men Anna (kompis till familjen) ringde och frågade om jag ville ha trattisar och självklart ville jag det, så hon kom med en påse med fina trattkantareller. :) Så nu är frysen full med svamp!

Det här med balen börjar bli klart också. Smink, hår och åk är färdigt. Nu fattas bara klänningen! ;) Jag har kollat runt på internet men inte hittat någon jag vill ha. Jag ska troligtvis till Gävle för att kolla och om 2 veckor ska jag ju till Stockholm på Idol, så där ska jag också leta lite. Så det kommer nog att ordna sig! :)

Jag ska snart göra i ordning lite middag, vad vet jag inte riktigt ännu. Jag får ta och kolla i kylskåpet och se vad vi har. Sedan ska jag sätta på en film och njuta över att inte behöva göra nå läxor/plugga fören på torsdag! Hehe.





Söndag

Min helg har spenderats i Bergvik. :)
Mina päron åkte upp till fjällstugan med en snickare som skulle bygga en stor altan där. :)
Så jag passade på att sova här med alla mina djur som jag saknat så mycket. ♥ 
Robin sov här i fredags men sov hemma igår då han skulle fira en av hans kompisar. :)

Just nu kollar jag på Idol repris då jag missade det i fredags för att jag hade magsjuka.
Jag fick det runt 17 tiden på fredagen och den höll i sig fram till 3 på natten. Så jag kunde inte äta på exakt 29 timmar. Senast jag åt då var kl 9 på morgonen innan jag skulle på ett möte på skolan. Sedan fick jag magsjuka runt 17 tiden och kunde därför inte stoppa i mig något, eller jo jag testade att äta en tomat men den varade inte länge i magen... Så första gången jag kunde äta igen var runt kl 14 dagen efter.
Så min fredagskväll spenderades i sängen och på toaletten. Jättekul.
Robin verkar ha klarat sig från magsjuka i alla fall, likaså syrran och brorsan. :) Vilken tur dom hade då. För inte är det kul inte! Usch, det absolut värsta som finns.

När mor och far kommer hem igen åker jag hem och myser i min ensamhet till älskling kommer hem från jobbet runt 21.30 då jag får mysa med honom. :) 





RSS 2.0