Grekisk pytt i panna
Här får ni ett recept på en jättegod Grekisk pytt i panna samt en god vitlökssås som är god att ha till. :)
5-6 personer
1 fläskfile eller 6 st kycklingsfiléer (Jag har aldrig testat med kyckling utan har alltid haft fläskfilé)
Klyftpotatis (10 st potatisar)
1 gullök eller purjolök (Jag använder gullök)
1 röd paprika
2 tomater
Fetaost
5-6 personer
1 fläskfile eller 6 st kycklingsfiléer (Jag har aldrig testat med kyckling utan har alltid haft fläskfilé)
Klyftpotatis (10 st potatisar)
1 gullök eller purjolök (Jag använder gullök)
1 röd paprika
2 tomater
Fetaost
Marinad:
(minst 6 timmar)
3-4 vitlöksklyftor
(minst 6 timmar)
3-4 vitlöksklyftor
1-1½ dl olja
1-1½ tsk Sambalolek
2 msk soya
½ msk ingefära
Salt och svartpeppar
Salt och svartpeppar
Vitlökssås:
2 dl creme fraiche
2 dl creme fraiche
4 msk majonäs
2 vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
Pressad lime
Skär potatisarna i klyftor, skär löken, paprikan och tomaterna i bitar.
Lägg i allt i en stor form.
Häll i köttet som legat i marinad.
Ställ in formen i ugnen och låt den vara där i ca 45 min - 1 timme beroende på när potatisen är klar.
När det är ca 5 minuter kvar tills det är klart, strö då över fetaosten över alltihopa.
Jättegott! I alla fall när mamma gör det. :)
Lägg i allt i en stor form.
Häll i köttet som legat i marinad.
Ställ in formen i ugnen och låt den vara där i ca 45 min - 1 timme beroende på när potatisen är klar.
När det är ca 5 minuter kvar tills det är klart, strö då över fetaosten över alltihopa.
Jättegott! I alla fall när mamma gör det. :)
Kommentarer
Trackback