Ett litet mattips!

Igår lagade jag ihop en middag som mamma brukar laga.
Fläskfilé m. fyllning i, jättegott tycker jag att det är. Dock är inte Robin så förtjust i varma grönsaker men det gick i ändå!

Man har en vanlig lång fläskfilé som man skär på längden så den öppnas lite där fyllningen ska i.

Fyllningen kan t.ex. bestå av:
Creme fraiche
Färskost (dock hade inte vi det hemma så jag fick köra utan som gick lika bra, osten gör bara att det inte rinner så mycket vilket det gjorde för mig, hehe)
purjolök
gul lök
paprika
bacon (som man steker innan)
peppar
salt behövs egentligen inte eftersom baconet är så pass saltad. 
(Man kan även ha i tomat om man vill det, men det skippade jag.)

Sedan rör jag ihop allt och stoppar i det i den råa fläskfilén.
Efteråt steker jag fläskfilén lite i en stekpanna så den blir lite brun sedan stoppar jag in den i ugnen där den ska ligga tills den är välstekt!

Ett litet tips om man ändå ska äta fläskfilé.
Jätteenkelt och jättegott!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0